Halételek

Lazacoslasagne

Lazacos lasagne

Hozzávalók
30 dkg
brokkoli
60 dkg
lazacfilé
40 dkg
lasagne tészta
1 fej
nagyobb fehér hagyma
3 dl
száraz fehérbor
3 dl
zöldségalaplé
3 - 4 ek
vaj
5 dkg
reszelt parmezán
15 dkg
zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
0.5 tk
fehérbors
0.25 db
szerecsendió
1 db
kezeletlen citrom héja
0.5 csokor
metélőhagyma
4 dl
tejszín

Elkészítés

Egy felforrósított serpenyőben felolvasztjuk a vajat és alacsony lángon megpároljuk az aprított hagymát. Ha a hagyma már puha, feljebb vesszük a lángot, felöntjük a borral és a felére forraljuk. Ha ez megvan, akkor öntjük hozzá az alaplét és ismét elfőzzük a lé felét. Alacsony lángon hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük. Beletesszük a reszelt parmezánt és cheddar sajtot, a frissen reszelt szerecsendiót és citromot, a felaprított metélőhagymát, végül sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.

A brokkolit kis rózsákra szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük majd leszűrjük. Egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk a lazacot. Egy tűzálló tál aljára egy kis mártást öntünk, elegyengetjük majd rárakunk egy réteg lasagne tésztát, arra egy réteg lazacszeletet, majd mehet egy adag brokkoli és végül meglocsoljuk a mártással. Ezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és a tál meg nem telik. Fontos, hogy az utolsó réteg egy sor lasagne tészta és azon egy adag mártás legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 13 percnél kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük további 12-13 percre. Összesen kb. 25 percig sütjük.

www.streetkitchen.hu

Lazac, brokkoli és sok-sok sajt. Ezek kellenek ehhez a szuper lazacos kajához. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

8 - 9 főre
30 dkg
brokkoli
60 dkg
lazacfilé
40 dkg
lasagne tészta
1 fej
nagyobb fehér hagyma
3 dl
száraz fehérbor
3 dl
zöldségalaplé
3 - 4 ek
vaj
5 dkg
reszelt parmezán
15 dkg
zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
0.5 tk
fehérbors
0.25 db
szerecsendió
1 db
kezeletlen citrom héja
0.5 csokor
metélőhagyma
4 dl
tejszín

Egy felforrósított serpenyőben felolvasztjuk a vajat és alacsony lángon megpároljuk az aprított hagymát. Ha a hagyma már puha, feljebb vesszük a lángot, felöntjük a borral és a felére forraljuk. Ha ez megvan, akkor öntjük hozzá az alaplét és ismét elfőzzük a lé felét. Alacsony lángon hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük. Beletesszük a reszelt parmezánt és cheddar sajtot, a frissen reszelt szerecsendiót és citromot, a felaprított metélőhagymát, végül sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.

A brokkolit kis rózsákra szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük majd leszűrjük. Egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk a lazacot. Egy tűzálló tál aljára egy kis mártást öntünk, elegyengetjük majd rárakunk egy réteg lasagne tésztát, arra egy réteg lazacszeletet, majd mehet egy adag brokkoli és végül meglocsoljuk a mártással. Ezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és a tál meg nem telik. Fontos, hogy az utolsó réteg egy sor lasagne tészta és azon egy adag mártás legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 13 percnél kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük további 12-13 percre. Összesen kb. 25 percig sütjük.

Ha tetszett a Lazacos lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept