Halételek

Lecsósafrikaiharcsa

Lecsós afrikai harcsa

Hozzávalók
2 szelet
afrikaiharcsa-filé
(200 g/szelet)
só, bors
1 tk
fokhagymapor
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
finomliszt
150 g
füstölt szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
4 db
paradicsom
(100 g/db)
A tálaláshoz
2 ek
tejföl
0.5 db
hegyes-erős paprika
10 szál
snidling
4 szelet
kenyér

Elkészítés

A lecsós afrikai harcsa elkészítéséhez először a harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a fokhagymaporral és 1 tk fűszerpaprikával elkevert lisztbe.

Egy lábasban, közepes hőfokon kisütjük a 0,5 cm-es csíkokra vágott szalonna zsírját, majd kivesszük a pörcöket egy tányérra és tálalásig félretesszük. A kisült zsiradékban erősebb hőfokon, oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a harcsaszeleteket és ezeket is félretesszük.

A visszamaradt zsírban megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát kb. 5 perc alatt. Rázúdítjuk a rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprikát, öntünk rá kb. 100 ml vizet és ress állapotig főzzük a paprikát, ami kb. 10 perc. Utána mehet rá a cikkekre vágott paradicsom és a maradék 1 tk fűszerpaprika, elkeverjük, a tetejére helyezzük az elősütött harcsát és fedő alatt 5-8 perc alatt készre pároljuk az egészet.

Tálalásnál tejfölt és hegyes-erős paprikát teszünk a tetejére, meghintjük finomra vágott snidlinggel és a kisütött szalonnapörccel, majd friss kenyérrel kínáljuk

lecsos-afrikai-harcsa
Lecsós afrikai harcsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

www.streetkitchen.hu

A harcsáról szinte mindenkinek egyből a harcsapaprikás ugrik be. Most egy olyan receptet hoztam, amiben az ízek tekintetében van némi átfedés, de az elkészítése egy cseppet talán egyszerűbb. Friss kenyérrel kitunkolva az igazi!

Hozzávalók

2 főre
2 szelet
afrikaiharcsa-filé
(200 g/szelet)
só, bors
1 tk
fokhagymapor
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
finomliszt
150 g
füstölt szalonna
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
4 db
paradicsom
(100 g/db)
A tálaláshoz
2 ek
tejföl
0.5 db
hegyes-erős paprika
10 szál
snidling
4 szelet
kenyér

A lecsós afrikai harcsa elkészítéséhez először a harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a fokhagymaporral és 1 tk fűszerpaprikával elkevert lisztbe.

Egy lábasban, közepes hőfokon kisütjük a 0,5 cm-es csíkokra vágott szalonna zsírját, majd kivesszük a pörcöket egy tányérra és tálalásig félretesszük. A kisült zsiradékban erősebb hőfokon, oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a harcsaszeleteket és ezeket is félretesszük.

A visszamaradt zsírban megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát kb. 5 perc alatt. Rázúdítjuk a rusztikus, 2-3 cm-es darabokra vágott paprikát, öntünk rá kb. 100 ml vizet és ress állapotig főzzük a paprikát, ami kb. 10 perc. Utána mehet rá a cikkekre vágott paradicsom és a maradék 1 tk fűszerpaprika, elkeverjük, a tetejére helyezzük az elősütött harcsát és fedő alatt 5-8 perc alatt készre pároljuk az egészet.

Tálalásnál tejfölt és hegyes-erős paprikát teszünk a tetejére, meghintjük finomra vágott snidlinggel és a kisütött szalonnapörccel, majd friss kenyérrel kínáljuk

lecsos-afrikai-harcsa
Lecsós afrikai harcsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a Lecsós afrikai harcsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept