Pékség

Alegfinomabbspenótospestóscsiga

A legfinomabb spenótos pestós csiga

Hozzávalók
A tésztához
450 g
bL-80-as kenyérliszt
7 g
szárított élesztő
1 tk
cukor
2 tk
olívaolaj
270 ml
víz
A töltelékhez
250 g
spenót
2 ek
tökmag
4 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
5 - 6 db
olajos aszalt paradicsom
4 ek
reszelt parmezán

Elkészítés
A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel.
Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ebbe a csigába belepakoltunk mindent, ami jó: itt van ez az isteni spenótos pesto, az aszalt paradicsom, a parmezán... nem is sorolom tovább. Önmagában is megállja a helyét, de ha egy kicsit továbbgondoljuk, akkor egy isteni, fűszeres paradicsomleves mellé is tökéletesen illik.

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
450 g
bL-80-as kenyérliszt
7 g
szárított élesztő
1 tk
cukor
2 tk
olívaolaj
270 ml
víz
A töltelékhez
250 g
spenót
2 ek
tökmag
4 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
5 - 6 db
olajos aszalt paradicsom
4 ek
reszelt parmezán
A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel.
Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a legfinomabb spenótos pestós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept