A legfinomabb sütőtökös tészta elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és 5 perc alatt elfőzzük belőle az alkoholt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük benne a sütőtököt.
Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben, majd a csomagoláson írtak szerint al dentére főzzük.
A megfőtt sütőtökös alapot botmixerrel krémesre turmixoljuk, beledobjuk a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. A kész sütőtökös krémbe tesszük a kifőtt tésztát, és alaposan beleforgatjuk.
Száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot 2 perc alatt. A pirított tökmaggal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc