Tészták

Alegfinomabbsütőtököstészta

A legfinomabb sütőtökös tészta

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
(megpucolva)
120 ml
fehérbor
350 ml
főzőtejszín
0.5 tk
őrölt kurkuma
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított kakukkfű
só, bors
500 g
penne
220 g
edami sajt
40 g
hántolt tökmag
80 g
parmezán

Elkészítés

A legfinomabb sütőtökös tészta elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és 5 perc alatt elfőzzük belőle az alkoholt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük benne a sütőtököt.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben, majd a csomagoláson írtak szerint al dentére főzzük.

A megfőtt sütőtökös alapot botmixerrel krémesre turmixoljuk, beledobjuk a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. A kész sütőtökös krémbe tesszük a kifőtt tésztát, és alaposan beleforgatjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot 2 perc alatt. A pirított tökmaggal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A legfinomabb sütőtökös tészta sajttal
A legfinomabb sütőtökös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A sütőtökszezonban egyértelmű, hogy (majdnem) mindenbe sütőtököt teszünk! Ha kedvet kaptál, rajtunk nem múlik!

Chilis sütőtökkrémleves

Sütőtökkel sült csirkecomb

Sütőtökös meatball sub

www.streetkitchen.hu

Egy igazán fullos sütőtökös tészta, ami annyira krémes, hogy maga az őszi tészták királya. Sajtos, fűszeres és pirított tökmaggal tálalt.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
(megpucolva)
120 ml
fehérbor
350 ml
főzőtejszín
0.5 tk
őrölt kurkuma
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított kakukkfű
só, bors
500 g
penne
220 g
edami sajt
40 g
hántolt tökmag
80 g
parmezán

A legfinomabb sütőtökös tészta elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és 5 perc alatt elfőzzük belőle az alkoholt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük benne a sütőtököt.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben, majd a csomagoláson írtak szerint al dentére főzzük.

A megfőtt sütőtökös alapot botmixerrel krémesre turmixoljuk, beledobjuk a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. A kész sütőtökös krémbe tesszük a kifőtt tésztát, és alaposan beleforgatjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot 2 perc alatt. A pirított tökmaggal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A legfinomabb sütőtökös tészta sajttal
A legfinomabb sütőtökös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A sütőtökszezonban egyértelmű, hogy (majdnem) mindenbe sütőtököt teszünk! Ha kedvet kaptál, rajtunk nem múlik!

Chilis sütőtökkrémleves

Sütőtökkel sült csirkecomb

Sütőtökös meatball sub

Ha tetszett a legfinomabb sütőtökös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept