Tészták

Alegfinomabbsütőtököstészta

A legfinomabb sütőtökös tészta

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
(megpucolva)
120 ml
fehérbor
350 ml
főzőtejszín
0.5 tk
őrölt kurkuma
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított kakukkfű
só, bors
500 g
penne
220 g
edami sajt
40 g
hántolt tökmag
80 g
parmezán

Elkészítés

A legfinomabb sütőtökös tészta elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és 5 perc alatt elfőzzük belőle az alkoholt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük benne a sütőtököt.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben, majd a csomagoláson írtak szerint al dentére főzzük.

A megfőtt sütőtökös alapot botmixerrel krémesre turmixoljuk, beledobjuk a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. A kész sütőtökös krémbe tesszük a kifőtt tésztát, és alaposan beleforgatjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot 2 perc alatt. A pirított tökmaggal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A legfinomabb sütőtökös tészta sajttal
A legfinomabb sütőtökös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A sütőtökszezonban egyértelmű, hogy (majdnem) mindenbe sütőtököt teszünk! Ha kedvet kaptál, rajtunk nem múlik!

Chilis sütőtökkrémleves

Sütőtökkel sült csirkecomb

Sütőtökös meatball sub

www.streetkitchen.hu

A Sütőtökös receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egy igazán fullos sütőtökös tészta, ami annyira krémes, hogy maga az őszi tészták királya. Sajtos, fűszeres és pirított tökmaggal tálalt.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 g
sütőtök
(megpucolva)
120 ml
fehérbor
350 ml
főzőtejszín
0.5 tk
őrölt kurkuma
0.5 tk
chilipor
1 tk
szárított kakukkfű
só, bors
500 g
penne
220 g
edami sajt
40 g
hántolt tökmag
80 g
parmezán

A legfinomabb sütőtökös tészta elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és 5 perc alatt elfőzzük belőle az alkoholt. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük benne a sütőtököt.

Közben felrakjuk főni a tésztát sós, lobogó vízben, majd a csomagoláson írtak szerint al dentére főzzük.

A megfőtt sütőtökös alapot botmixerrel krémesre turmixoljuk, beledobjuk a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. A kész sütőtökös krémbe tesszük a kifőtt tésztát, és alaposan beleforgatjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot 2 perc alatt. A pirított tökmaggal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A legfinomabb sütőtökös tészta sajttal
A legfinomabb sütőtökös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A sütőtökszezonban egyértelmű, hogy (majdnem) mindenbe sütőtököt teszünk! Ha kedvet kaptál, rajtunk nem múlik!

Chilis sütőtökkrémleves

Sütőtökkel sült csirkecomb

Sütőtökös meatball sub

Ha tetszett a legfinomabb sütőtökös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése