Street Kitchen

Alegjobbéslegzöldebbzöldborsófőzelékperfektfőtttojással

A legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék perfekt főtt tojással

Hozzávalók
1 kg
fagyasztott zöldborsó
300 ml
víz
2 púpozott tk
keményítő
(vagy liszt)
150 ml
tej
2 csokor
petrezselyem
1 csipet
reszelt szerecsendió
só, bors
1 nagy ek
tejföl
4 db
tojás

Elkészítés
[caption id="attachment_12157454" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc zúzással teljesen simára pürésítjük (ehhez nyugodtan használhattok turmixgépet is).
Az így kapott szép zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük, addig pedig elkészítjük a tojásokat: vizet forralunk, óvatosan belehelyezzük a tojásokat és 6,5 - 7 percig főzzük. Rögtön lehűtjük őket hideg vízzel, majd megpucoljuk. Óvatosan kettévágjuk őket, mert a belsejükben a sárgája még picit folyós marad, így helyezzük a kitálalt főzelék tetejére![caption id="attachment_12157452" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

www.streetkitchen.hu

Ez a főzelék annyira zöld és annyira finom lett, amennyire csak lehet, és a hozzá feltétként adott tökéletes főtt tojással együtt garantáltan az is imádni fogja, akit eddig menzás rémálmok gyötörtek.

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 kg
fagyasztott zöldborsó
300 ml
víz
2 púpozott tk
keményítő
(vagy liszt)
150 ml
tej
2 csokor
petrezselyem
1 csipet
reszelt szerecsendió
só, bors
1 nagy ek
tejföl
4 db
tojás
[caption id="attachment_12157454" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc zúzással teljesen simára pürésítjük (ehhez nyugodtan használhattok turmixgépet is).
Az így kapott szép zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük, addig pedig elkészítjük a tojásokat: vizet forralunk, óvatosan belehelyezzük a tojásokat és 6,5 - 7 percig főzzük. Rögtön lehűtjük őket hideg vízzel, majd megpucoljuk. Óvatosan kettévágjuk őket, mert a belsejükben a sárgája még picit folyós marad, így helyezzük a kitálalt főzelék tetejére![caption id="attachment_12157452" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

Ha tetszett a legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék perfekt főtt tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept