Hirdetés

A legjobb házi narancslekvár

Hirdetés

A legjobb házi narancslekvár

A narancslekvár-készítés nem tartozik a világ legmegúszósabb konyhai manőverei közé, de azért megéri próbálkozni. Zárkózzatok be a konyhába és álljatok neki, a narancsok feldolgozása közben lesz időtök átgondolni, hogy mik történtek veletek idén és mikre számítotok jövőre. :D A végeredmény pedig isssteni lesz!
Hirdetés

Hozzávalók kb. 300 ml-hez:

  • 500 g narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
  • 300 g cukor
  • 1 kisebb darab (kb. 1 cm) friss gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs kifacsart leve
  • fél citrom leve
Fotó: Szilágyi Nóri

Egy narancs héját zöldséghámozóval levágjuk úgy, hogy ne kerüljön bele a fehér (keserű) része. A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A narancsoknak kis talpat vágunk és egy éles késsel levágjuk a héját a fehér részekkel együtt. Lehártyázzuk a narancscikkeket is, hogy az edénybe csak a narancsfilé kerüljön.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy lábasba rakjuk a filézett narancsot, a narancs- és citromlevet, a narancshéjat és belereszeljük a megtisztított gyömbért. Hozzászórjuk a cukrot is és kb. 40-50 perc alatt lekvársűrűségűre főzzük. Még forrón, csírátlanított üvegbe töltjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?