Fantasztikus desszertek

Lekvárospiskótatallér

Lekváros piskótatallér

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojássárgája
4 db
tojásfehérje
60 g
cukor
100 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
A zselés lekvárréteghez
200 g
meggylekvár
10 g
zselatin
30 ml
víz
A bevonáshoz
180 g
étcsoki

Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd lazán beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport és egy kanál segítségével, vagy nyomózsákból kb. csapott evőkanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapíros tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni majd levesszük őket a sütőpapírról.
image does not exist
Mikor már lehúzható a fóliáról, rásimítjuk a zselépöttyöket a piskóták tetejére. A csoki ⅔-át vízgőz fölött felolvasztjuk, levesszük az edényt a gőzről, belerakjuk a maradék csokit, elkeverjük, lelocsoljuk vele a zselés piskótakorongokat és megvárjuk amíg szilárddá dermed rajta a csoki.Ha tetszett a lekváros piskótatallér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Biztos ismeritek a klasszik, piskóta alapú, lekváros, csokis sütit. Persze sokkal egyszerűbb megvenni a boltban, de szerintem nagyon menő ezeket a klasszikusokat otthon is elkészíteni. Ez speciel egy meggylekváros verzió lett, de bármelyik kedvenc gyümölcslekvárotokból elkészíthetitek.

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
3 db
tojássárgája
4 db
tojásfehérje
60 g
cukor
100 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
A zselés lekvárréteghez
200 g
meggylekvár
10 g
zselatin
30 ml
víz
A bevonáshoz
180 g
étcsoki
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd lazán beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport és egy kanál segítségével, vagy nyomózsákból kb. csapott evőkanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapíros tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni majd levesszük őket a sütőpapírról.
image does not exist
Mikor már lehúzható a fóliáról, rásimítjuk a zselépöttyöket a piskóták tetejére. A csoki ⅔-át vízgőz fölött felolvasztjuk, levesszük az edényt a gőzről, belerakjuk a maradék csokit, elkeverjük, lelocsoljuk vele a zselés piskótakorongokat és megvárjuk amíg szilárddá dermed rajta a csoki.Ha tetszett a lekváros piskótatallér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Lekváros piskótatallér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept