Hozzávalók
A pörkölthöz
- 2 ek olaj
- 3 fej hagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- 1 kg csirkemell
- só, bors
- ½ ek almaecet
- 450 g tejföl
A palacsintához
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 400 ml tej
- 3 - 4 ek olaj
- 200 - 300 ml víz
Hozzávalók
A pörkölthöz
- 2 ek olaj
- 3 fej hagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- 1 kg csirkemell
- só, bors
- ½ ek almaecet
- 450 g tejföl
A palacsintához
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 400 ml tej
- 3 - 4 ek olaj
- 200 - 300 ml víz
A pörkölthöz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot és lepirítjuk vele. Ráreszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és felöntjük 200 ml vízzel. Ha feljött a víz felszínére a zsír, beleszórjuk a kétféle paprikát. Újra felöntjük 150 ml vízzel, és ezt addig ismételjük, amíg a hagyma meg nem fő. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás alapba rakjuk. Addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
A palacsintához a tojásokat felverjük, megsózzuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Felhúzzuk az egészet a vízzel is, belekeverjük az olajat, majd 5 perc pihentetés után, hagyományos módon, teflonserpenyőben palacsintákat sütünk. Kb. 10-12 darab lesz a tésztából.
A megpuhult a csirkét kiszedjük egy aprítógépbe. A visszamaradt szószt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel, és 5 percig forraljuk. Ezután botmixerrel egyneművé zúzzuk. A tejfölt egy nagyobb edénybe rakjuk, és hőkiegyenlítést végzünk: belekeverünk 2-3 merőkanálnyi szaftot, majd az egész tejfölös keveréket visszaöntjük a szaftba. A szószból 3-4 evőkanálnyit szedünk a csirkére, majd az egészet kicsit krémesre zúzzuk.
Kb. 2 evőkanálnyit rakunk a csirkéből a palacsintákba, és hagyományos módon feltekerjük, majd egy akkora tepsibe rakjuk, amibe pont belefér. Leöntjük a szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, és kész is.
Ha tetszett a Lilla-féle hortobágyi húsos palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!