Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1
adag
+

A pörkölthöz

2 ek olaj
3 fej hagyma
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
víz
1 púpozott ek pirospaprika
1 púpozott tk füstölt paprika
1 kg csirkemell
só, bors
½ ek almaecet
450 g tejföl

A palacsintához

2 db tojás
1 tk só
200 g liszt
1 tk sütőpor
400 ml tej
3 - 4 ek olaj
200 - 300 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lilla-féle hortobágyi húsos palacsinta

Kevés olyan magyar ember van aki, nem szereti a hortobágyit, ez tuti. :D Ez az kedvenc verzióm, amit még anyukámtól tanultam: igazából annyi a különbség, hogy mi még egy kicsit rásütünk a sütőben a legvégén, és így koncentrálódik a mártás íze. Mondanom sem kell, hogy tökéletes lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
26
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+

A pörkölthöz

2 ek olaj
3 fej hagyma
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
víz
1 púpozott ek pirospaprika
1 púpozott tk füstölt paprika
1 kg csirkemell
só, bors
½ ek almaecet
450 g tejföl

A palacsintához

2 db tojás
1 tk só
200 g liszt
1 tk sütőpor
400 ml tej
3 - 4 ek olaj
200 - 300 ml víz
Bevásárlólistához adom

A pörkölthöz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot és lepirítjuk vele. Ráreszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és felöntjük 200 ml vízzel. Ha feljött a víz felszínére a zsír, beleszórjuk a kétféle paprikát. Újra felöntjük 150 ml vízzel, és ezt addig ismételjük, amíg a hagyma meg nem fő. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás alapba rakjuk. Addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

A palacsintához a tojásokat felverjük, megsózzuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Felhúzzuk az egészet a vízzel is, belekeverjük az olajat, majd 5 perc pihentetés után, hagyományos módon, teflonserpenyőben palacsintákat sütünk. Kb. 10-12 darab lesz a tésztából.

Lilla-féle hortobágyi húsos palacsinta

A megpuhult a csirkét kiszedjük egy aprítógépbe. A visszamaradt szószt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel, és 5 percig forraljuk. Ezután botmixerrel egyneművé zúzzuk. A tejfölt egy nagyobb edénybe rakjuk, és hőkiegyenlítést végzünk: belekeverünk 2-3 merőkanálnyi szaftot, majd az egész tejfölös keveréket visszaöntjük a szaftba. A szószból 3-4 evőkanálnyit szedünk a csirkére, majd az egészet kicsit krémesre zúzzuk. 

Kb. 2 evőkanálnyit rakunk a csirkéből a palacsintákba, és hagyományos módon feltekerjük, majd egy akkora tepsibe rakjuk, amibe pont belefér. Leöntjük a szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, és kész is.

Ha tetszett a Lilla-féle hortobágyi húsos palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások