A páchoz egy nagy keverőtálba dobjuk a finomra aprított jalapenot, és elkeverjük az olívaolajjal, a lime-ok levével és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tarjaszeleteket. Félretesszük legalább 30 percre, hogy jól beivódjanak az ízek a húsba.
A chimichurrihoz egy késes aprítóba rakunk minden hozzávalót, és durvára zúzzuk.
A bepácolt húsokat forró grillen, oldalanként 3 percig sütjük, közben nem mozgatjuk, hogy szép pirult felületet kapjunk. Fordítás után a már megpirult oldalukat lekenjük a maradék páccal.
A megsült húsokat kivesszük, és hagyjuk kicsit pihenni, amíg a grillen átforrósítjuk a tortillalapokat.
Ezután felcsíkozzuk a húst, rápakoljuk a tortillalapokra és reszelünk rá még egy kis lime-héjat az extra frissességért, illetve meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Lime-os,jalapenóstarjachimichurrival
Ez a lime-os, jalapenós tarja chimichurrival egy igazán frissítő grillkaja a nagy nyári melegben mindenkinek jól tud esni.
A lime-os, jalapenós tarja chimichurrival igazi nyári grillkedvenc: pikáns, frissítő és tele van karakterrel. A savanyított jalapeno csípős savanykássága, a lime citrusos üdesége és a petrezselymes chimichurri zöldfűszeres aromája tökéletes harmóniát alkot. Kukoricatortillába csomagolva, forrón tálalva maga a nyári street food mennyország!
Hozzávalók
A chimichurrihoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A páchoz egy nagy keverőtálba dobjuk a finomra aprított jalapenot, és elkeverjük az olívaolajjal, a lime-ok levével és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tarjaszeleteket. Félretesszük legalább 30 percre, hogy jól beivódjanak az ízek a húsba.
A chimichurrihoz egy késes aprítóba rakunk minden hozzávalót, és durvára zúzzuk.
A bepácolt húsokat forró grillen, oldalanként 3 percig sütjük, közben nem mozgatjuk, hogy szép pirult felületet kapjunk. Fordítás után a már megpirult oldalukat lekenjük a maradék páccal.
A megsült húsokat kivesszük, és hagyjuk kicsit pihenni, amíg a grillen átforrósítjuk a tortillalapokat.
Ezután felcsíkozzuk a húst, rápakoljuk a tortillalapokra és reszelünk rá még egy kis lime-héjat az extra frissességért, illetve meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Ez a tarja nemcsak a grillpartik sztárja, hanem egy igazi ízbomba, ami minden falatnál meglep. A jalapeno és a lime párosa remekül feldobja a szaftos húst, a chimichurri pedig olyan frissességet hoz, ami még a legmelegebb napokon is jól esik. Tálald baráti összejöveteleken, hideg sör vagy fröccs mellé, és garantáltan mindenki újra fog kérni belőle!
Ha tetszett a Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!