Grill húsok

Lime-os,jalapenóstarjachimichurrival

Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival
Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival

Hozzávalók
100 g
savanyított jalapeno paprika
100 ml
olívaolaj
2 db
lime leve
1 tk
dijoni mustár
bors
500 g
szeletelt sertéstarja
A chimichurrihoz
1 csokor
friss petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
1 tk
oregánó
1 tk
jalapeno
(szárított)
bors
50 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
8 db
kukoricatortilla
0.5 db
lime héja
1 ek
olívaolaj

Elkészítés
  1. A páchoz egy nagy keverőtálba dobjuk a finomra aprított jalapenot, és elkeverjük az olívaolajjal, a lime-ok levével és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tarjaszeleteket. Félretesszük legalább 30 percre, hogy jól beivódjanak az ízek a húsba.

  2. A chimichurrihoz egy késes aprítóba rakunk minden hozzávalót, és durvára zúzzuk.

  3. A bepácolt húsokat forró grillen, oldalanként 3 percig sütjük, közben nem mozgatjuk, hogy szép pirult felületet kapjunk. Fordítás után a már megpirult oldalukat lekenjük a maradék páccal.

  4. A megsült húsokat kivesszük, és hagyjuk kicsit pihenni, amíg a grillen átforrósítjuk a tortillalapokat.

  5. Ezután felcsíkozzuk a húst, rápakoljuk a tortillalapokra és reszelünk rá még egy kis lime-héjat az extra frissességért, illetve meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 


www.streetkitchen.hu

Ez a lime-os, jalapenós tarja chimichurrival egy igazán frissítő grillkaja a nagy nyári melegben mindenkinek jól tud esni.

A lime-os, jalapenós tarja chimichurrival igazi nyári grillkedvenc: pikáns, frissítő és tele van karakterrel. A savanyított jalapeno csípős savanykássága, a lime citrusos üdesége és a petrezselymes chimichurri zöldfűszeres aromája tökéletes harmóniát alkot. Kukoricatortillába csomagolva, forrón tálalva maga a nyári street food mennyország!

Hozzávalók

1 adag
100 g
savanyított jalapeno paprika
100 ml
olívaolaj
2 db
lime leve
1 tk
dijoni mustár
bors
500 g
szeletelt sertéstarja
A chimichurrihoz
1 csokor
friss petrezselyem
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
1 tk
oregánó
1 tk
jalapeno
(szárított)
bors
50 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
8 db
kukoricatortilla
0.5 db
lime héja
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

  1. A páchoz egy nagy keverőtálba dobjuk a finomra aprított jalapenot, és elkeverjük az olívaolajjal, a lime-ok levével és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tarjaszeleteket. Félretesszük legalább 30 percre, hogy jól beivódjanak az ízek a húsba.

  2. A chimichurrihoz egy késes aprítóba rakunk minden hozzávalót, és durvára zúzzuk.

  3. A bepácolt húsokat forró grillen, oldalanként 3 percig sütjük, közben nem mozgatjuk, hogy szép pirult felületet kapjunk. Fordítás után a már megpirult oldalukat lekenjük a maradék páccal.

  4. A megsült húsokat kivesszük, és hagyjuk kicsit pihenni, amíg a grillen átforrósítjuk a tortillalapokat.

  5. Ezután felcsíkozzuk a húst, rápakoljuk a tortillalapokra és reszelünk rá még egy kis lime-héjat az extra frissességért, illetve meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 


Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival
Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival (Fotó: Street Kitchen)

Ez a tarja nemcsak a grillpartik sztárja, hanem egy igazi ízbomba, ami minden falatnál meglep. A jalapeno és a lime párosa remekül feldobja a szaftos húst, a chimichurri pedig olyan frissességet hoz, ami még a legmelegebb napokon is jól esik. Tálald baráti összejöveteleken, hideg sör vagy fröccs mellé, és garantáltan mindenki újra fog kérni belőle!

Ha tetszett a Lime-os, jalapenós tarja chimichurrival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept