A linzertorta tésztájához minden alapanyagot belemérünk egy keverőtálba, és amilyen gyors mozdulatokkal csak tudjuk, összegyúrjuk. Azért kell gyorsan dolgoznunk, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen. Ha megvagyunk, folpackba tekerjük, és 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Közben összerakjuk a tölteléket, amihez a zsemlemorzsán kívül minden alapanyagot egy lábasba teszünk, és közepes hőmérsékleten, forrástól számítva 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd langyosra hűtjük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és belehelyezzük a formába úgy, hogy a széleinél is legyen tészta. Villával megszurkáljuk az alját, meghintjük a zsemlemorzsával és beleöntjük a meggyragut.
A lehulló tésztát összegyúrjuk és kinyújtjuk újra 3 mm vastagra, majd egy derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat párhuzamosan, kb. 0,5 cm-es távolságra egymástól felhelyezzük a torta tetejére, és széleknél kissé összenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, felvághatjuk és tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc



