Fantasztikus desszertek

Linzertorta

Linzertorta

Hozzávalók
A tésztához
150 g
finomliszt
150 g
rétesliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojás
1 tk
sütőpor
A töltelékhez
800 g
fagyasztott meggy
100 g
kristálycukor
1 db
citrom reszelt héja és kifacsart leve
2 ek
rumaroma
2 tk
őrölt fahéj
30 g
kukoricakeményítő
1 ek
zsemlemorzsa

Elkészítés

A linzertorta tésztájához minden alapanyagot belemérünk egy keverőtálba, és amilyen gyors mozdulatokkal csak tudjuk, összegyúrjuk. Azért kell gyorsan dolgoznunk, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen. Ha megvagyunk, folpackba tekerjük, és 30 percet pihentetjük a hűtőben.

Közben összerakjuk a tölteléket, amihez a zsemlemorzsán kívül minden alapanyagot egy lábasba teszünk, és közepes hőmérsékleten, forrástól számítva 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd langyosra hűtjük. 

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és belehelyezzük a formába úgy, hogy a széleinél is legyen tészta. Villával megszurkáljuk az alját, meghintjük a zsemlemorzsával és beleöntjük a meggyragut. 

A lehulló tésztát összegyúrjuk és kinyújtjuk újra 3 mm vastagra, majd egy derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat párhuzamosan, kb. 0,5 cm-es távolságra egymástól felhelyezzük a torta tetejére, és széleknél kissé összenyomkodjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, felvághatjuk és tálalhatjuk is. 

Linzertorta meggyes töltelékkel
Linzertorta (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Linzerből szerinted sem lehet eleget enni? Szerintünk sem, itt is van még három recept!

Diós linzer homoktövises lekvárral

Vegán linzer

Gluténmentes linzer baracklekvárral

www.streetkitchen.hu

Egy jó omlós tésztájú, gyümölcsös tortának szerintem senki sem tud ellenállni. A tésztán egy cseppet variáltam, mert réteslisztet is használtam hozzá, így még porhanyósabb lett a linzer.

Hozzávalók

1 25 cm-es tepsiformához
A tésztához
150 g
finomliszt
150 g
rétesliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojás
1 tk
sütőpor
A töltelékhez
800 g
fagyasztott meggy
100 g
kristálycukor
1 db
citrom reszelt héja és kifacsart leve
2 ek
rumaroma
2 tk
őrölt fahéj
30 g
kukoricakeményítő
1 ek
zsemlemorzsa

A linzertorta tésztájához minden alapanyagot belemérünk egy keverőtálba, és amilyen gyors mozdulatokkal csak tudjuk, összegyúrjuk. Azért kell gyorsan dolgoznunk, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen. Ha megvagyunk, folpackba tekerjük, és 30 percet pihentetjük a hűtőben.

Közben összerakjuk a tölteléket, amihez a zsemlemorzsán kívül minden alapanyagot egy lábasba teszünk, és közepes hőmérsékleten, forrástól számítva 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd langyosra hűtjük. 

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és belehelyezzük a formába úgy, hogy a széleinél is legyen tészta. Villával megszurkáljuk az alját, meghintjük a zsemlemorzsával és beleöntjük a meggyragut. 

A lehulló tésztát összegyúrjuk és kinyújtjuk újra 3 mm vastagra, majd egy derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat párhuzamosan, kb. 0,5 cm-es távolságra egymástól felhelyezzük a torta tetejére, és széleknél kissé összenyomkodjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, felvághatjuk és tálalhatjuk is. 

Linzertorta meggyes töltelékkel
Linzertorta (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Linzerből szerinted sem lehet eleget enni? Szerintünk sem, itt is van még három recept!

Diós linzer homoktövises lekvárral

Vegán linzer

Gluténmentes linzer baracklekvárral

Ha tetszett a linzertorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése