Vegán
Hozzávalók
- 600 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 450 g szoba-hőmérsékletű margarin
- 240 g porcukor + a tálaláshoz
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
A töltéshez
- 100 g baracklekvár
- 100 g mogyorókrém
- 100 g csokoládékrém
Vegán linzer
Hozzávalók
- 600 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 450 g szoba-hőmérsékletű margarin
- 240 g porcukor + a tálaláshoz
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
A töltéshez
- 100 g baracklekvár
- 100 g mogyorókrém
- 100 g csokoládékrém
A vegán linzer elkészítéséhez először egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a felkockázott margarint, a porcukrot, a sót és a sütőport, majd alacsony fokozaton hagyjuk, hogy a gép szépen összedolgozza. Kézzel is lehet ezt a folyamatot csinálni egy keverőtálban, viszont gyorsan kell dolgoznunk, hogy a margarin ne melegedjen túl a kezünk hőjétől. Mikor egy morzsalékos, de szépen összegyúrható masszát kaptunk, labdát gyúrunk belőle és frissen tartó fóliába burkolva a hűtőbe dobjuk pihenni 60 percig.
A tésztát ezután kettéosztjuk, és az egyiket alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk 5-6 mm vékonyságúra. 4-5 cm-es köröket szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, viszont itt a körök közepét is kiszagatjuk egy kisebb szaggatóformával. Ezeket is egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük. Sütés után hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig.
A kihűlt linzerek alsó részét, a teli karikákat felváltva megkenjük baracklekvárral, mogyorókrémmel és csokoládékrémmel, és helyezünk rájuk egy-egy lyukas tésztakarikát. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 90 perc
- Sütési idő: 15-17 perc
Ha tetszett a vegán linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!