Kezdjük ez a sütit:
Piszkosul egyszerű dolgotok van, aki szeretne 2-3 óráig pepecselni a konyhában, az most keressen másik receptet! Itt annyi a teendő, hogy a körtéket és almákat szépen megpucoljátok, kis kockákra vágjátok, és egy kisebb kivajazott sütőformába szórjátok. Mehet rájuk egy citrom reszelt héja és a leve is, valamint két kanálnyi barna nádcukor. Ezt az egészet dobjátok be jó forró, 220 fokos sütőbe és süssétek kb. 15 percig, amíg a gyümölcsök és a rajtuk lévő cukor kicsit karamellizálódni nem kezd.Közben pont meg tudjátok csinálni a morzsát. Csak morzsoljátok szét gyorsan a hideg vajat a liszttel, amíg az egész egységes, durva szemcséjű, morzsalékos cucc nem lesz, majd keverjétek hozzá a cukrot és a sütőport, valamint az összes fűszert is. Na és itt mehet bele a zabpehely is! Dolgozzatok gyors mozdulatokkal, hogy a lehető legkevésbé olvadjon meg a vaj, és az egész megmaradjon szórható, porhanyós keveréknek. Közben pont kész lett az elősütött körtés-almás keverék is!Most már csak annyi a teendőtök, hogy szép egyenletesen eloszlatva rászórjátok a morzsát a gyümölcsökre, és ismét bedobjátok az egészet a sütőbe 180 fokra, úgy 20 percre, amíg a morzsa szép barna színt nem kap.