Húsételek

Luxuskajamegúszósan:Stroganoffcsirke

Luxuskaja megúszósan: Stroganoff csirke

Hozzávalók
A “karfiolrizshez”:
A Stroganoffhoz
200 g
csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
300 g
csirkemellfilé
só, bors
1 tk
keményítő
1 tk
paradicsompüré
2 ek
olaj
2 tk
dijoni mustár
5 db
apró csemegeuborka
2 púpozott ek
tejföl
0.5 csokor
petrezselyem
1 fej
karfiol
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
szárított kakukkfű
só, bors
60 g
vaj

Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat.Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik, és hozzáadjuk a mustárt is, majd 2-3 perc alatt lepirítjuk. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt, jól összekeverjük, és 10-15 perc alatt készre pároljuk a ragut. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
A körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy aprítógépben morzsás állagúra zúzzuk. Közben egy tiszta serpenyőt elkezdünk melegíteni és felolvasztjuk benne a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Ebbe mehet is az aprított karfiol, amit sózunk, borsozunk és jól lepirítunk. Tálaláskor kevés petrezselyemmel még megszórhatjuk.

www.streetkitchen.hu

Odavagyunk a villantós kajákért és ha van valami, ami mindenki szemében annak számít, az a Stroganoff. Mi most a hagyományos bélszín helyett csirkével készítettük el, így pedig megszületett a világ egyik legmegúszósabb luxuskajája. Hogy még izgalmasabb legyen a történet, a köretet is felturbóztuk és karfiolrizst dobtunk össze mellé.

Hozzávalók

2 főre
A “karfiolrizshez”:
A Stroganoffhoz
200 g
csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
300 g
csirkemellfilé
só, bors
1 tk
keményítő
1 tk
paradicsompüré
2 ek
olaj
2 tk
dijoni mustár
5 db
apró csemegeuborka
2 púpozott ek
tejföl
0.5 csokor
petrezselyem
1 fej
karfiol
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
szárított kakukkfű
só, bors
60 g
vaj
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat.Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik, és hozzáadjuk a mustárt is, majd 2-3 perc alatt lepirítjuk. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt, jól összekeverjük, és 10-15 perc alatt készre pároljuk a ragut. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
A körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy aprítógépben morzsás állagúra zúzzuk. Közben egy tiszta serpenyőt elkezdünk melegíteni és felolvasztjuk benne a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Ebbe mehet is az aprított karfiol, amit sózunk, borsozunk és jól lepirítunk. Tálaláskor kevés petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Ha tetszett a Luxuskaja megúszósan: Stroganoff csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept