A magyaros lasagne lelke a ragu. Ehhez a hagymát, a bacont, a paprikát és a kolbászt apróra kockázzuk, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, lepirítjuk rajta a bacont, majd rárakjuk a lila hagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a répát, és megpirítjuk. A végén rárakjuk a fokhagymát is, és fűszerezzük. Ezután felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, és 10 perig főzzük.
A fehér szószhoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a tejet, és pár percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a tejes szósszal.
A tésztát lobogó vízbe tesszük, és 3 percig főzzük, majd kivesszük.
Egy kerámiatálat kiolajozunk, és az alját kibéleljük a tészta harmadával. Erre kanalazzuk a ragu felét, majd a fehér szósz felét, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Ezután jön a következő adag tészta, majd a ragu és a szósz, végül az utolsó réteg tészta, és rá a sajt. A tetejére karikázhatunk erős paprikát.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép barna lesz a sajt.