Húsételek

Magyarosrakottkáposzta

Magyaros rakott káposzta
Magyaros rakott káposzta

Hozzávalók
200 g
füstölt szalonna
1 kg
vágott savanyú káposzta
1 fej
hagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
bors
500 g
darált sertéshús
600 ml
víz
200 g
rizs
1 ek
sertészsír
A tetejére
450 ml
tejföl
1 ek
liszt
bors
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés
  1. A magyaros rakott káposzta elkészítéséhez a füstölt szalonna felét egy közepes lábasban zsírjára pirítjuk, majd hozzárakjuk az ízlés szerint átmosott vagy nem mosott káposztát. Ezt 30 percig pároljuk.

  2. Egy másik lábasban a szalonna másik felét zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, és mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 2 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, felöntjük 200 ml vízzel, és alacsony lángon 10 percig főzzük.

  3. A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, és jó alaposan hozzákeverjük a darált húshoz.

  4. Egy 25x40 cm-es tepsit kikenünk zsírral, majd egyenletesen elterítjük benne a rizses-húsos keverékünket, erre mehet rá a káposzta. 

  5. A tejfölt a liszttel, a sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával kikeverjük, és lekenjük vele a káposzta tetejét.

  6. Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Egy örök klasszikus, aminek mindig helye van az asztalunkon. Én nem szoktam átmosni a káposztát, mert jó savanyúan szeretem, de ezt mindenki döntse el maga.

Ha egy igazán tartalmas, klasszikus magyar fogásra vágysz, a magyaros rakott káposzta tökéletes választás! A savanyú káposzta, a füstölt kolbász és a tejfölös rétegek harmonikus kombinációja garantáltan felmelegíti a lelkedet. Rétegezés során ne sajnáld a tejfölt, hogy igazán szaftos legyen az étel!

Hozzávalók

6 főre
200 g
füstölt szalonna
1 kg
vágott savanyú káposzta
1 fej
hagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
bors
500 g
darált sertéshús
600 ml
víz
200 g
rizs
1 ek
sertészsír
A tetejére
450 ml
tejföl
1 ek
liszt
bors
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

  1. A magyaros rakott káposzta elkészítéséhez a füstölt szalonna felét egy közepes lábasban zsírjára pirítjuk, majd hozzárakjuk az ízlés szerint átmosott vagy nem mosott káposztát. Ezt 30 percig pároljuk.

  2. Egy másik lábasban a szalonna másik felét zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, és mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 2 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, felöntjük 200 ml vízzel, és alacsony lángon 10 percig főzzük.

  3. A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, és jó alaposan hozzákeverjük a darált húshoz.

  4. Egy 25x40 cm-es tepsit kikenünk zsírral, majd egyenletesen elterítjük benne a rizses-húsos keverékünket, erre mehet rá a káposzta. 

  5. A tejfölt a liszttel, a sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával kikeverjük, és lekenjük vele a káposzta tetejét.

  6. Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Magyaros rakott káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept