A magyaros rakott káposzta elkészítéséhez a füstölt szalonna felét egy közepes lábasban zsírjára pirítjuk, majd hozzárakjuk az ízlés szerint átmosott vagy nem mosott káposztát. Ezt 30 percig pároljuk.
Egy másik lábasban a szalonna másik felét zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, és mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 2 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, felöntjük 200 ml vízzel, és alacsony lángon 10 percig főzzük.
A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, és jó alaposan hozzákeverjük a darált húshoz.
Egy 25x40 cm-es tepsit kikenünk zsírral, majd egyenletesen elterítjük benne a rizses-húsos keverékünket, erre mehet rá a káposzta.
A tejfölt a liszttel, a sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával kikeverjük, és lekenjük vele a káposzta tetejét.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Magyarosrakottkáposzta
Egy örök klasszikus, aminek mindig helye van az asztalunkon. Én nem szoktam átmosni a káposztát, mert jó savanyúan szeretem, de ezt mindenki döntse el maga.
Ha egy igazán tartalmas, klasszikus magyar fogásra vágysz, a magyaros rakott káposzta tökéletes választás! A savanyú káposzta, a füstölt kolbász és a tejfölös rétegek harmonikus kombinációja garantáltan felmelegíti a lelkedet. Rétegezés során ne sajnáld a tejfölt, hogy igazán szaftos legyen az étel!
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A magyaros rakott káposzta elkészítéséhez a füstölt szalonna felét egy közepes lábasban zsírjára pirítjuk, majd hozzárakjuk az ízlés szerint átmosott vagy nem mosott káposztát. Ezt 30 percig pároljuk.
Egy másik lábasban a szalonna másik felét zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, és mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 2 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, felöntjük 200 ml vízzel, és alacsony lángon 10 percig főzzük.
A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, és jó alaposan hozzákeverjük a darált húshoz.
Egy 25x40 cm-es tepsit kikenünk zsírral, majd egyenletesen elterítjük benne a rizses-húsos keverékünket, erre mehet rá a káposzta.
A tejfölt a liszttel, a sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával kikeverjük, és lekenjük vele a káposzta tetejét.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

A magyaros rakott káposzta az a kaja, amire a legtöbb húsimádó nagyot bólint. Itt van még három magyaros recept, ha kedvet kaptál a nosztalgiázáshoz!
Ha tetszett a Magyaros rakott káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!