A karfiolt egy éles kés segítségével rózsáira szedjük, és sós vízben 2 percig blansírozzunk.
A kissé megpuhult rózsákat leszűrjük, és olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.
Forró grillen megpirítjuk a karfiolrózsákat.
Amíg pirul a zöldség, elkészítjük a mártást. Majonézt, joghurtot, reszelt fokhagymát, citromlevet, aprított snidlinget, sót, borsot és egy kis szerecsendiót összekeverünk, majd beledobjuk a sült karfiolt, és óvatosan összeforgatjuk. Legjobb, ha ilyenkor hűtőbe tesszük, hiszen úgy az igazi, de akár langyosan is fogyaszthatjuk.
Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Majonézessültkarfiol-saláta
Sokak kedvencei a majonézes saláták, de kevesen kóstolták a karfiolt ebben a köntösben. Aki egyszer kipróbálja, könnyen a rabjává válhat, és megszokott tagja lehet a hétvégi asztalnak.

Vega
A majonézes sültkarfiol-saláta az a fajta fogás, amitől még az is újraértékeli a karfiolt, aki amúgy nem rajong érte. A titok a sütésben rejlik: a karfiol ilyenkor nem vizes vagy szétfőtt, hanem kívül karamellizált, belül krémes, és sokkal gazdagabb ízű, mint főzve. Ehhez jön egy selymes, picit savas, majonézes öntet, amitől a saláta laktató, de nem nehéz – pont az a fajta köret vagy önálló fogás, amit bármikor szívesen eszünk.
Tálalhatod melegen vagy behűtve is, grillhúsokhoz köretként, de magában is abszolút megállja a helyét. Piknikre, hétvégi ebéd mellé vagy akár munkanapokra előre elkészítve is remek választás, mert hűtőben 2-3 napig simán elvan, és az ízei csak összeérnek. Ez a saláta jó példa arra, hogy egy egyszerű alapanyagból mennyire sokat ki lehet hozni – minimál munka, maximális íz.
Hozzávalók
Elkészítés
A karfiolt egy éles kés segítségével rózsáira szedjük, és sós vízben 2 percig blansírozzunk.
A kissé megpuhult rózsákat leszűrjük, és olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.
Forró grillen megpirítjuk a karfiolrózsákat.
Amíg pirul a zöldség, elkészítjük a mártást. Majonézt, joghurtot, reszelt fokhagymát, citromlevet, aprított snidlinget, sót, borsot és egy kis szerecsendiót összekeverünk, majd beledobjuk a sült karfiolt, és óvatosan összeforgatjuk. Legjobb, ha ilyenkor hűtőbe tesszük, hiszen úgy az igazi, de akár langyosan is fogyaszthatjuk.
Snidlinggel megszórva tálaljuk.

A majonézes sültkarfiol-saláta remekül passzol mindenféle szaftos, fűszeres sült húshoz – különösen jól áll neki a grillezett csirkecomb, fokhagymás tarja vagy egy jó ropogós bőrű sült oldalas. A karfiol enyhén édeskés, diós ízvilága szépen kiegészíti a füstösebb, karakteresebb húsokat is, például BBQ csirkeszárnyat vagy mézes-mustáros pulykamellet. Ha lazább, hétköznapibb verzióban gondolkodsz, akkor egy natúr vagy mustáros szelet is mellé tehető, de működik rántott húsokkal is – főleg, ha frissítőbb köretet szeretnél a klasszik krumpli helyett. A sültkarfiol-saláta egyszerre krémes és savas, pont ezért jó ellensúly a zsírosabb, gazdagabb húsok mellé is.
Még több mennyei sali a nyárra, ha a majonézes sültkarfiol-saláta nem lenne elég!
Ha tetszett a Majonézes sültkarfiol-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!