Első lépésként a görögdinnyét 2 cm-es kockákra vágjuk és egy nagy tálban összekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymával és a félkarikákra vágott uborkával.
Rámorzsoljuk a feta sajtot és hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Jöhet hozzá a magkeverék, az olívaolaj és a balzsamecet. Végül megküldjük egy jó adag frissen őrölt borssal és óvatosan összeforgatjuk.
Ha a dinnyét eleve hidegen használjuk fel, akkor a saláta azonnal fogyasztható. Ám ha alapos kopogtatás után frissen szereztük be a dinnyeárustól és még szoba-hőmérsékletűen kockáztuk fel, akkor a kész salátát érdemes tálalás előtt 1 órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.
Görögdinnye-salátafetávalésmagvakkal
A görögdinnye és a feta sajt nem hétköznapi, de annál finomabb páros! A nyári kánikulában igazán könnyű, frissítő ebéd vagy vacsora lehet ez a különleges saláta.
Ez a görögdinnye-saláta fetával és magvakkal lesz igazán fullos! A mézédes, lédús görögdinnye nem csak a gyümölcssalátákban remekel! Ez a sós ízvilágúra hangolt nyári sali tökéletes könnyű ebéd vagy vacsora gyanánt, de egy kerti partin is simán megállja a helyét bármilyen grillhús mellett.
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésként a görögdinnyét 2 cm-es kockákra vágjuk és egy nagy tálban összekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymával és a félkarikákra vágott uborkával.
Rámorzsoljuk a feta sajtot és hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Jöhet hozzá a magkeverék, az olívaolaj és a balzsamecet. Végül megküldjük egy jó adag frissen őrölt borssal és óvatosan összeforgatjuk.
Ha a dinnyét eleve hidegen használjuk fel, akkor a saláta azonnal fogyasztható. Ám ha alapos kopogtatás után frissen szereztük be a dinnyeárustól és még szoba-hőmérsékletűen kockáztuk fel, akkor a kész salátát érdemes tálalás előtt 1 órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.

Akit zavarnak a dinnyemagok, természetesen nyugodtan megszabadulhat tőlük a dinnyekockázás alkalmával. De ha megúszósra veszitek a figurát és magostul készítitek el a görögdinnye-salátát, akkor sincs ok az aggodalomra! A dinnyemag is bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, ami mindig jól jön a szervezetünk számára.
Ez a görögdinnye saláta fetával tényleg a nyári hónapok egyik legjobb találmánya: édes, sós, ropogós és üdítő. Nemcsak elképesztően finom, de szuper egyszerű és látványos is, így vendégvárónak is tökéletes választás.
A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy behűtött görögdinnye! Ha kibírjátok, hogy ne faljátok fel egyből az egészet, akkor azt javasoljuk, hogy próbáljátok ki ezeket a recepteket is, legalább olyan jók, mint a görögdinnye saláta fetával, mert mindegy, hogy görög vagy sárga, csak nyár legyen!
Ha tetszett a Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!