Street Kitchen

Görögdinnye-salátafetávalésmagvakkal

Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal
Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal

Hozzávalók
600 g
görögdinnye
(tisztítva)
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
1 db
kígyóuborka
150 g
feta sajt
1 csokor
menta
1 csokor
bazsalikom
1 csomag
szárazon pirított magkeverék
(55 g-os kiszerelés)
2
olívaolaj
1
balzsamecet
frissen őrölt bors

Elkészítés
  1. Első lépésként a görögdinnyét 2 cm-es kockákra vágjuk és egy nagy tálban összekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymával és a félkarikákra vágott uborkával. 

  2. Rámorzsoljuk a feta sajtot és hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Jöhet hozzá a magkeverék, az olívaolaj és a balzsamecet. Végül megküldjük egy jó adag frissen őrölt borssal és óvatosan összeforgatjuk. 

  3. Ha a dinnyét eleve hidegen használjuk fel, akkor a saláta azonnal fogyasztható. Ám ha alapos kopogtatás után frissen szereztük be a dinnyeárustól és még szoba-hőmérsékletűen kockáztuk fel, akkor a kész salátát érdemes tálalás előtt 1 órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek. 


www.streetkitchen.hu

A görögdinnye és a feta sajt nem hétköznapi, de annál finomabb páros! A nyári kánikulában igazán könnyű, frissítő ebéd vagy vacsora lehet ez a különleges saláta.

Ez a görögdinnye-saláta fetával és magvakkal lesz igazán fullos! A mézédes, lédús görögdinnye nem csak a gyümölcssalátákban remekel! Ez a sós ízvilágúra hangolt nyári sali tökéletes könnyű ebéd vagy vacsora gyanánt, de egy kerti partin is simán megállja a helyét bármilyen grillhús mellett. 


Hozzávalók

4 adaghoz
600 g
görögdinnye
(tisztítva)
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
1 db
kígyóuborka
150 g
feta sajt
1 csokor
menta
1 csokor
bazsalikom
1 csomag
szárazon pirított magkeverék
(55 g-os kiszerelés)
2
olívaolaj
1
balzsamecet
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Első lépésként a görögdinnyét 2 cm-es kockákra vágjuk és egy nagy tálban összekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymával és a félkarikákra vágott uborkával. 

  2. Rámorzsoljuk a feta sajtot és hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Jöhet hozzá a magkeverék, az olívaolaj és a balzsamecet. Végül megküldjük egy jó adag frissen őrölt borssal és óvatosan összeforgatjuk. 

  3. Ha a dinnyét eleve hidegen használjuk fel, akkor a saláta azonnal fogyasztható. Ám ha alapos kopogtatás után frissen szereztük be a dinnyeárustól és még szoba-hőmérsékletűen kockáztuk fel, akkor a kész salátát érdemes tálalás előtt 1 órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek. 


Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal
Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal (Fotó: Street Kitchen)

Akit zavarnak a dinnyemagok, természetesen nyugodtan megszabadulhat tőlük a dinnyekockázás alkalmával. De ha megúszósra veszitek a figurát és magostul készítitek el a görögdinnye-salátát, akkor sincs ok az aggodalomra! A dinnyemag is bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, ami mindig jól jön a szervezetünk számára. 

Ez a görögdinnye saláta fetával tényleg a nyári hónapok egyik legjobb találmánya: édes, sós, ropogós és üdítő. Nemcsak elképesztően finom, de szuper egyszerű és látványos is, így vendégvárónak is tökéletes választás.

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy behűtött görögdinnye! Ha kibírjátok, hogy ne faljátok fel egyből az egészet, akkor azt javasoljuk, hogy próbáljátok ki ezeket a recepteket is, legalább olyan jók, mint a görögdinnye saláta fetával, mert mindegy, hogy görög vagy sárga, csak nyár legyen!

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Görögdinnyés panna cotta

Dinnyegazpacho

Ha tetszett a Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept