A tojásokat leöblítjük, egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje és egy mk sót beleszórva feltesszük főni. Forrástól számítva 7-8 percig főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
A hagymát apróra vágjuk, megszórjuk a sóval, cukorral, borssal, petrezselyemmel, fokhagymaporral és meglocsoljuk az ecettel. A majonézt összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket is. Ezután a tojásokat tetszőleges módon felvágjuk, erre a legjobb, ha van tojásszeletelőtök: először hosszában szeleteljük, majd elforgatva keresztben, így nagyobbak lesznek a darabok, mint ha reszelnénk, de elég kicsik, hogy egy szendvics tetején maradjanak. A darabolt tojásokat belekeverjük a majonézes alapba, és megszórjuk friss újhagymával.
