
Megúszós sütik
Klasszikusmákosguba
A mákos guba talán az egyik legközkedveltebb édesség Magyarországon. Aki szeretit a mákot, annak valószínűleg a gyerekkorát is végigkísérte ez a klasszikus finomság. Lehet belőle kiadós reggeli, ebédre (egy leves után) perfekt második, de természetesen desszertként is megállja a helyét. Hoztunk egy király receptet a mákos gubához is, szóval mindenki izzíthatja a sütőjét!
Hozzávalók
4 - 6 személyre
400 ml
habtejszín
1 l
tej
10 db
tojássárgája
10 csapott ek
cukor
2 db
vaníliarúd
200 g
egész mák
8 db
szikkadt tejes kifli

Ezek is érdekelhetnek:
Mákos gubás palacsintaMákosguba tortaHa tetszett a Klasszikus mákos guba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept