Fantasztikus desszertek

Mákoskrémessüti

Mákos krémes süti

Hozzávalók
A piskótához
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
50 g
finomliszt
100 g
darált mák
2 tk
rumaroma
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
A pudinghoz
2 csomag
tejszínízű pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
70 g
kristálycukor
1 l
tej
200 g
fehér csoki
1 csomag
expressz zselatin
(20 g-os kiszerelés)
a tejszínhabhoz
350 ml
hideg habtejszín
100 g
porcukor
1 csomag
expressz zselatin
(20 g-os kiszerelés)
2 ek
vaj

Elkészítés

A mákos krémes süti elkészítéséhez egy kevés konyhai tudás szükséges csak, ha néhány dologra odafigyelsz, zseniális desszertet készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan!

A piskótához való tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük robotgéppel. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a mákot, a rumaromát és a sütőport. Óvatosan összeforgatjuk egy spatulával, hogy ne törjük össze a habot. A sárgájákat félretesszük, azokat majd a pudinghoz fogjuk felhasználni. A tepsit kikenjük a vajjal, beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiemeljük a tepsiből és rácsra téve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Egy nagyobb gyorsforralóba tesszük a pudingport, a cukrot és a félretett  tojássárgájákat, majd robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejet, egy habverő segítségével csomómentesre keverjük és közepes lángon elkezdjük forralni. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik, ez forrástól számítva 1-2 perc. Ekkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fehér csokoládét. Miután teljesen felolvadt, szoba-hőmérsékletűre hűtjük, aztán belekeverjük az expressz zselatint és hűtőhidegre hűtjük.

A tejszínt és porcukrot robotgéppel kemény habbá verjük, majd mikor megkeményedett, hozzáadjuk az expressz zselatint és ezt is beledolgozzuk.

A tepsit, amiben a piskótát sütöttük, elmossuk, majd kibéleljük folpackkal úgy, hogy kilógjon a tepsiből minden oldalon egy nagyobb darab, így könnyen ki tudjuk majd emelni a süteményt belőle. Az alján lévő fóliára egy darab sütőpapírt helyezünk, amit pontosan akkorára vágunk, mint a tepsi alja. Ezután belerakjuk a piskótát, erre rákenjük a fehér csokis krémet, a tetejére pedig a kemény habbá vert tejszínt. Elsimítjuk szépen a tetejét, majd hűtőbe rakjuk minimum 8 órára. Végül kiemeljük a formából, levágjuk a széleit és egyenlő méretű négyzetekre szeletelve tálaljuk.

Mákos krémes süti
Mákos krémes süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 15 perc
  • Pihentetési idő: minimum 12 óra

Grízes krémes

Babapiskótás krémes

Almás-pudingos krémes

www.streetkitchen.hu

Egy habkönnyű, szinte már lisztmentes sütemény, ami nem igényel nagy cukrásztudást, csupán egy kis türelmet. Ha imádod a mákot és odavagy a krémesekért, akkor ez a te sütid!

Hozzávalók

1 26 x 30 cm-es tepsihez
A piskótához
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
50 g
finomliszt
100 g
darált mák
2 tk
rumaroma
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
A pudinghoz
2 csomag
tejszínízű pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
70 g
kristálycukor
1 l
tej
200 g
fehér csoki
1 csomag
expressz zselatin
(20 g-os kiszerelés)
a tejszínhabhoz
350 ml
hideg habtejszín
100 g
porcukor
1 csomag
expressz zselatin
(20 g-os kiszerelés)
2 ek
vaj

A mákos krémes süti elkészítéséhez egy kevés konyhai tudás szükséges csak, ha néhány dologra odafigyelsz, zseniális desszertet készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan!

A piskótához való tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük robotgéppel. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a mákot, a rumaromát és a sütőport. Óvatosan összeforgatjuk egy spatulával, hogy ne törjük össze a habot. A sárgájákat félretesszük, azokat majd a pudinghoz fogjuk felhasználni. A tepsit kikenjük a vajjal, beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiemeljük a tepsiből és rácsra téve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Egy nagyobb gyorsforralóba tesszük a pudingport, a cukrot és a félretett  tojássárgájákat, majd robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejet, egy habverő segítségével csomómentesre keverjük és közepes lángon elkezdjük forralni. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik, ez forrástól számítva 1-2 perc. Ekkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fehér csokoládét. Miután teljesen felolvadt, szoba-hőmérsékletűre hűtjük, aztán belekeverjük az expressz zselatint és hűtőhidegre hűtjük.

A tejszínt és porcukrot robotgéppel kemény habbá verjük, majd mikor megkeményedett, hozzáadjuk az expressz zselatint és ezt is beledolgozzuk.

A tepsit, amiben a piskótát sütöttük, elmossuk, majd kibéleljük folpackkal úgy, hogy kilógjon a tepsiből minden oldalon egy nagyobb darab, így könnyen ki tudjuk majd emelni a süteményt belőle. Az alján lévő fóliára egy darab sütőpapírt helyezünk, amit pontosan akkorára vágunk, mint a tepsi alja. Ezután belerakjuk a piskótát, erre rákenjük a fehér csokis krémet, a tetejére pedig a kemény habbá vert tejszínt. Elsimítjuk szépen a tetejét, majd hűtőbe rakjuk minimum 8 órára. Végül kiemeljük a formából, levágjuk a széleit és egyenlő méretű négyzetekre szeletelve tálaljuk.

Mákos krémes süti
Mákos krémes süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 15 perc
  • Pihentetési idő: minimum 12 óra

Grízes krémes

Babapiskótás krémes

Almás-pudingos krémes

Ha tetszett a Mákos krémes süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept