A mákos krémes süti elkészítéséhez egy kevés konyhai tudás szükséges csak, ha néhány dologra odafigyelsz, zseniális desszertet készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan!
A piskótához való tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük robotgéppel. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a mákot, a rumaromát és a sütőport. Óvatosan összeforgatjuk egy spatulával, hogy ne törjük össze a habot. A sárgájákat félretesszük, azokat majd a pudinghoz fogjuk felhasználni. A tepsit kikenjük a vajjal, beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiemeljük a tepsiből és rácsra téve hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Egy nagyobb gyorsforralóba tesszük a pudingport, a cukrot és a félretett tojássárgájákat, majd robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejet, egy habverő segítségével csomómentesre keverjük és közepes lángon elkezdjük forralni. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik, ez forrástól számítva 1-2 perc. Ekkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fehér csokoládét. Miután teljesen felolvadt, szoba-hőmérsékletűre hűtjük, aztán belekeverjük az expressz zselatint és hűtőhidegre hűtjük.
A tejszínt és porcukrot robotgéppel kemény habbá verjük, majd mikor megkeményedett, hozzáadjuk az expressz zselatint és ezt is beledolgozzuk.
A tepsit, amiben a piskótát sütöttük, elmossuk, majd kibéleljük folpackkal úgy, hogy kilógjon a tepsiből minden oldalon egy nagyobb darab, így könnyen ki tudjuk majd emelni a süteményt belőle. Az alján lévő fóliára egy darab sütőpapírt helyezünk, amit pontosan akkorára vágunk, mint a tepsi alja. Ezután belerakjuk a piskótát, erre rákenjük a fehér csokis krémet, a tetejére pedig a kemény habbá vert tejszínt. Elsimítjuk szépen a tetejét, majd hűtőbe rakjuk minimum 8 órára. Végül kiemeljük a formából, levágjuk a széleit és egyenlő méretű négyzetekre szeletelve tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: minimum 12 óra