Pékség

Mákos-meggyescsiga

Mákos-meggyes csiga

Hozzávalók
A tésztához
170 ml
tej
50 g
cukor
40 g
élesztő
220 g
liszt
(BL-55)
250 g
kenyérliszt
(BL-80)
1 csipet
40 g
egész mák
2 db
tojás
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
1 üveg
meggybefőtt
1 ek
keményítő
4 ek
cukor
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
50 g
vaj
150 g
meggylekvár

Elkészítés

A tésztához a tejet megmelegítjük, belerakunk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percet pihentetjük, hogy felfusson. Egy üstbe rakjuk a kétféle lisztet, a sót, a maradék cukrot, a mákot és a tojásokat, majd ráöntjük az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és szépen kidolgozzuk a tésztánkat. Ezután visszarakjuk az üstbe/tálba, és letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük. 

Közben a befőttet leszűrjük, 150 ml meggylevet viszont megtartunk, amiben elkeverjük a keményítőt, és folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött kissé besűrítjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A tésztát 40 x 25 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. Szeletekre vágjuk, és egy nagy, vagy két kisebb sütőtálba rakjuk őket. Kelni hagyjuk kb. 30-35 percen át, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Mikor kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.

Mákos-meggyes csiga

www.streetkitchen.hu

A kelt tésztás csigák csak jók lehetnek, én azt mondom. Legyen az fahéjas, kakaós, kókuszos vaaaaaaagy meggyes. A meggy pedig a mákkal nagyon jó párost alkot! ;)

Hozzávalók

16 - 18 darabhoz
A tésztához
170 ml
tej
50 g
cukor
40 g
élesztő
220 g
liszt
(BL-55)
250 g
kenyérliszt
(BL-80)
1 csipet
40 g
egész mák
2 db
tojás
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
1 üveg
meggybefőtt
1 ek
keményítő
4 ek
cukor
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
50 g
vaj
150 g
meggylekvár

A tésztához a tejet megmelegítjük, belerakunk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percet pihentetjük, hogy felfusson. Egy üstbe rakjuk a kétféle lisztet, a sót, a maradék cukrot, a mákot és a tojásokat, majd ráöntjük az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és szépen kidolgozzuk a tésztánkat. Ezután visszarakjuk az üstbe/tálba, és letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük. 

Közben a befőttet leszűrjük, 150 ml meggylevet viszont megtartunk, amiben elkeverjük a keményítőt, és folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött kissé besűrítjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A tésztát 40 x 25 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük a hosszabbik oldala mentén. Szeletekre vágjuk, és egy nagy, vagy két kisebb sütőtálba rakjuk őket. Kelni hagyjuk kb. 30-35 percen át, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Mikor kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.

Mákos-meggyes csiga

Ha tetszett a Mákos-meggyes csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept