Fantasztikus desszertek

Málnáspiskótatekercs

Málnás piskótatekercs
Malnas-piskotatekercs

Hozzávalók
5 db
tojás
120 g
kristálycukor
2 g
sütőpor
90 g
finomliszt
1 csipet
50 ml
tej
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
25 szem
málna
(kb.)

Elkészítés
  1. A tojásfehérjéket habbá verjük, közben két-három lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot.

  2. A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához adjuk a tejet, majd a lisztes keveréket.

  3. Végül a tojássárgás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is.

  4. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset. 

  5. A krémhez kihabosítjuk a mascarponét. Ehhez egy tálba rakjuk a mascarponét, és magas fokozaton elkezdjük felverni.

  6. Mikor elkezd stabilabb szerkezete lenni, még kicsit keverhetjük, de ügyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert ez pont ugyanúgy viselkedik, mint a tejszínhab, tehát ha sokáig keverjük, kicsapódik és vajjá alakul, tehát darabos lesz.

  7. Mikor stabil a krémalapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, majd a kihűlt, kitekert piskótára kenjük (ha a díszítéshez is használnánk belőle, csak a ¾-ét kenjük a piskótába, a többit rakjuk hűtőbe).

  8. Megszórjuk a málnával, és újra feltekerjük a tekercset. Majd pár órára hűtőbe rakjuk pihenni, csak ezután szeleteljük.

  9. A díszítéshez a maradék krémet csillagcsöves habzsákba rakjuk, és ezzel dekoráljuk a sütit, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is a süti tetejét.

www.streetkitchen.hu

Ez egy klasszikus desszert, amely könnyedségével és frissességével hódít, tökéletes választás bármilyen alkalomra. A légies piskóta, a könnyed krém és a málna savanykás-édes ízének találkozása felejthetetlen élményt nyújt. Ez az egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns sütemény garantáltan sikert arat.

A málnás piskótatekercs az a süti, ami egyszerre hozza a nyári frissességet és a klasszikus retró hangulatot – puha, könnyű piskótába tekerve ott bujkál a savanykás gyümölcs és a krémes, lágy töltelék.

Hozzávalók

1 tekercshez
5 db
tojás
120 g
kristálycukor
2 g
sütőpor
90 g
finomliszt
1 csipet
50 ml
tej
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
25 szem
málna
(kb.)

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük, közben két-három lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot.

  2. A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához adjuk a tejet, majd a lisztes keveréket.

  3. Végül a tojássárgás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is.

  4. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset. 

  5. A krémhez kihabosítjuk a mascarponét. Ehhez egy tálba rakjuk a mascarponét, és magas fokozaton elkezdjük felverni.

  6. Mikor elkezd stabilabb szerkezete lenni, még kicsit keverhetjük, de ügyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert ez pont ugyanúgy viselkedik, mint a tejszínhab, tehát ha sokáig keverjük, kicsapódik és vajjá alakul, tehát darabos lesz.

  7. Mikor stabil a krémalapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, majd a kihűlt, kitekert piskótára kenjük (ha a díszítéshez is használnánk belőle, csak a ¾-ét kenjük a piskótába, a többit rakjuk hűtőbe).

  8. Megszórjuk a málnával, és újra feltekerjük a tekercset. Majd pár órára hűtőbe rakjuk pihenni, csak ezután szeleteljük.

  9. A díszítéshez a maradék krémet csillagcsöves habzsákba rakjuk, és ezzel dekoráljuk a sütit, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is a süti tetejét.

malnas-piskotatekercs-3
Málnás piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)

Ez a piskótatekercs klasszikus, mégis mindig lenyűgöző. A mascarponekrém és a málna találkozása friss, krémes és ellenállhatatlan. Érdemes előre elkészíteni, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek.

A málnás piskótatekercs mellett van még pár újragondolt klasszikusunk!

Mákos túrógombóc

Vegán csokitorta

Citromos női szeszély

Ha tetszett a Málnás piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept