Szendvics

Mangóscsirkekatsuburger

Mangós csirke katsu burger

Hozzávalók
A csirkéhez
6 szelet
csirkemell
só, bors
200 g
liszt
4 db
tojás
200 g
panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A mangós szószhoz
1 db
érett mangó
150 g
majonéz
3 tk
currypor
1 - 2 tk
kurkuma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime leve
A salátához
180 - 200 g
káposzta
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
3 - 4 szál
újhagyma
1 csokor
retek
1 nagy csokor
friss koriander
1 tk
1 db
lime leve
Az összeállításhoz
6 db
hamburgerbuci

Elkészítés

A salátához az összes zöldséget vékonyan felszeleteljük, a koriandert apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a sóval és a lime-lével. Fél órát hagyjuk állni, azután pedig leszűrjük a levet alóla. 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a klasszikus módon bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a panko morzsába forgatjuk. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük. 

A szósz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.

A bucikat elfelezzük, és száraz serpenyőben megpirítjuk a belső oldalukat. Ezután összerakjuk a burgereket: 1 szelet húst teszünk a buci aljára, erre jöhet egy adag saláta, végül pedig a mártás.

mangós csirke katsu burger
Mangós csirke katsu burger

www.streetkitchen.hu

A csirke katsu az egyik legismertebb japán étel. Most egy burger lett belőle, az egyik legütősebb mangós szósszal.

Hozzávalók

6 főre
A csirkéhez
6 szelet
csirkemell
só, bors
200 g
liszt
4 db
tojás
200 g
panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A mangós szószhoz
1 db
érett mangó
150 g
majonéz
3 tk
currypor
1 - 2 tk
kurkuma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime leve
A salátához
180 - 200 g
káposzta
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
3 - 4 szál
újhagyma
1 csokor
retek
1 nagy csokor
friss koriander
1 tk
1 db
lime leve
Az összeállításhoz
6 db
hamburgerbuci

A salátához az összes zöldséget vékonyan felszeleteljük, a koriandert apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a sóval és a lime-lével. Fél órát hagyjuk állni, azután pedig leszűrjük a levet alóla. 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a klasszikus módon bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a panko morzsába forgatjuk. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük. 

A szósz hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.

A bucikat elfelezzük, és száraz serpenyőben megpirítjuk a belső oldalukat. Ezután összerakjuk a burgereket: 1 szelet húst teszünk a buci aljára, erre jöhet egy adag saláta, végül pedig a mártás.

mangós csirke katsu burger
Mangós csirke katsu burger

Ha tetszett a Mangós csirke katsu burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept