Maradékmentő receptek

Maradékmentőspárgakrémleves

Maradékmentő spárgakrémleves
Maradékmentő spárgakrémleves

Hozzávalók
200 ml
víz
350 g
spárga
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(120 g/szál)
0.5 szál
angolzeller
(50 g/szál)
2 szál
újhagyma
200 g
burgonya
(tisztított súly)
bors
2 csokor
petrezselyem
400 ml
alaplé
300 ml
főzőtejszín
20 g
vaj
20 ml
olívaolaj
0.5 csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
50 g
retekcsíra
olívaolaj

Elkészítés
  1. A maradékmentő spárgakrémleves első lépéseként a tisztított spárgát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, az angolzellert, az újhagymát és a burgonyát is feldaraboljuk, és mindet egy lábasba tesszük. Mehet bele a petrezselyem felaprított szára is.

  2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, esetleg még egy kevés vízzel, és puhára főzzük.

    Mielőtt botmixerrel krémesre zúznánk, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az olívaolajat és a bazsalikomot, majd krémesítjük.

  3. Tálaláskor retekcsírát teszünk a tetejére, és pár csepp olívaolajat csepegtetünk rá.

www.streetkitchen.hu

A maradékmentő spárgakrémleves mentsvár lehet, ha a kelleténél több spárgát vásároltál a szezon elején. Hihetetlenül krémes és finom egyszerre, tehát a krémleves minden kivetésének megfelel. Csináljátok meg, mert a spárgának is el kell fogynia!

Nem tudod, mihez kezdj a hűtő alján árválkodó spárgával? Ez a maradékmentő spárgakrémleves megmutatja, hogyan lehet pár zöldségből és egy kis kreativitással valami igazán ínycsiklandót varázsolni. Mindez minimális pazarlással és maximális ízélménnyel. Érdemes lehet észbentartani, hogy a spárga sem örökéletű, mindössze pár napig áll el. Szóval ne habozz és készítsd el ezt a remek levest te is!

Hozzávalók

4 főre
200 ml
víz
350 g
spárga
0.5 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(120 g/szál)
0.5 szál
angolzeller
(50 g/szál)
2 szál
újhagyma
200 g
burgonya
(tisztított súly)
bors
2 csokor
petrezselyem
400 ml
alaplé
300 ml
főzőtejszín
20 g
vaj
20 ml
olívaolaj
0.5 csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
50 g
retekcsíra
olívaolaj

Elkészítés

  1. A maradékmentő spárgakrémleves első lépéseként a tisztított spárgát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, az angolzellert, az újhagymát és a burgonyát is feldaraboljuk, és mindet egy lábasba tesszük. Mehet bele a petrezselyem felaprított szára is.

  2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, esetleg még egy kevés vízzel, és puhára főzzük.

    Mielőtt botmixerrel krémesre zúznánk, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az olívaolajat és a bazsalikomot, majd krémesítjük.

  3. Tálaláskor retekcsírát teszünk a tetejére, és pár csepp olívaolajat csepegtetünk rá.

Maradékmentő spárgakrémleves
Maradékmentő spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

A maradékmentés egy művészet, amit mi az SK-ban hihetetlenül komolyan veszünk, hiszen semmit sem szabad pazarolni. Így született ez a remek maradékmentő spárgakrémleves is, ami a spárgaszezon megmaradt darabjaiból jött létre. Ha a te háztartásodban is van fennmaradt spárga, akkor jó hírrel szolgálunk, mert ezekkel a receptekkel biztosan hasznosíthatod majd a maradékot:

Sült spárga panko morzsával

Baconbe tekert spárga

Spárgás-tejszínes gnocchi

Ha tetszett a Maradékmentő spárgakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept