Hirdetés

Marha csontleves házi metélttel

Hozzávalók

3
literhez

A csontlevshez

2,5 kg marha húsos csont
5 l víz
1 tk paradicsompüré
1 ek egész bors
3 db nagy sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyem
1 db kelkáposzta
1 db burgonya
1 db karfiol

A metélthez

1 db tojás
100 g liszt
1 mk só
Hirdetés

Marha csontleves házi metélttel

A vasárnapi hangulatot idéző leveseknek senki sem tud ellenállni és az a jó hír, hogy nem is kell! Ennek a csontlevesnek a titka a hosszabb ideig történő főzésben rejlik, mely idő alatt minden íz intenzívebbé válik és őrületesen finom ebéd lesz a végeredmény!
Hirdetés

Hozzávalók

3
literhez

A csontlevshez

2,5 kg marha húsos csont
5 l víz
1 tk paradicsompüré
1 ek egész bors
3 db nagy sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyem
1 db kelkáposzta
1 db burgonya
1 db karfiol

A metélthez

1 db tojás
100 g liszt
1 mk só

Fotó: Puskás Nóri

A húsos csontokat 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük amíg már nem véresek. A megsült csontokat a főzővízbe tesszük, a paradicsompüré és az egész borsszemek társaságában. Felforraljuk, majd 6-8 órán keresztül, mérsékelt lángon főzzük, a felszínén keletkezett zsírt főzés közben lekanalazzuk. Az idő leteltével hozzáadjuk az összes zöldséget, és még 2 órán keresztül főzzük.A cérnametélt tésztájához a lisztet, a tojást és a sót jól összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. Folyamatosan forgatva a tésztát jó vékonyra nyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, hosszába szétvágjuk, és félbehajtjuk. Egy éles kés segítségével vékony szeleteket vágunk belőle és lobogó, forró, sós vízben 1 perc alatt megfőzzük.
A levesből kiszedegetjük a zöldségeket és a csontokat, átszűrjük, és a csontlevest a házi metélttel forrón tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások