Az olajat nagy lángon felhevítjük egy serpenyőben, és gyorsan lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott marhahúst. Amikor a hús körbepirult, hozzádobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott vöröshagymát, majd 1 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a fűszereket.
Jöhet bele az 1 cm-es kockákra vágott paprika, a sűrített paradicsom és a leszűrt babkonzervek. Az egészet alaposan összeforraljuk, és vízzel beállítjuk az állagát, majd addig főzzük, hogy egy sűrű szaftos ragut kapjunk.
A tortillalapokban eloszlatjuk a ragut, mindegyik adag ragura szórunk reszelt sajtot, majd batyuba hajtjuk, feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.
A salsához a paradicsomokat kis kockákra vágjuk, összekeverjük az aprított korianderrel, a lime levével és az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk és ezzel a kis frissítővel tálaljuk a burritót.
Marhahúsosburrito
Fűszeres, babos, húsos ragu és olvadó sajt, néha nem is kell több egy jó burritóba. A frissítő paradicsomsalsa pedig már csak hab a tortán.
Ez a marhahúsos burrito igazi tex-mex klasszikus: szaftos, fűszeres, babos-húsos ragu olvadó sajttal, puha tortillába tekerve. A friss paradicsomsalsa üde kontrasztot ad a gazdag tölteléknek, így minden falatban ott a tökéletes egyensúly. Ha gyors, mégis laktató vacsorát keresel, ez a recept telitalálat.
Hozzávalók
A salsához
Elkészítés
Az olajat nagy lángon felhevítjük egy serpenyőben, és gyorsan lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott marhahúst. Amikor a hús körbepirult, hozzádobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott vöröshagymát, majd 1 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a fűszereket.
Jöhet bele az 1 cm-es kockákra vágott paprika, a sűrített paradicsom és a leszűrt babkonzervek. Az egészet alaposan összeforraljuk, és vízzel beállítjuk az állagát, majd addig főzzük, hogy egy sűrű szaftos ragut kapjunk.
A tortillalapokban eloszlatjuk a ragut, mindegyik adag ragura szórunk reszelt sajtot, majd batyuba hajtjuk, feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.
A salsához a paradicsomokat kis kockákra vágjuk, összekeverjük az aprított korianderrel, a lime levével és az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk és ezzel a kis frissítővel tálaljuk a burritót.

Ez a kaja a hétköznapok hőse: gyorsan elkészül, kiadós, és mindenki mosolyogva eszi az utolsó morzsáig. A friss salsa nemcsak ízben, de színben is feldobja az ételt, így akár vendégvárónak is bevetheted. Tálalhatod tejföllel, guacamoléval vagy egy extra adag csípős szósszal – attól függően, mennyire szereted a pikáns ízeket.
A marhahúsos burrito meghozta a kedved a nemzetek konyhájához és még több fűszeres kajához? Megértjük, itt is van még három frankó recept!
Ha tetszett a Marhahúsos burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!