A mascarponés, aszalt paradicsomos, baconös tészta elkészítéséhez egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk a baconkockákat,majd hozzáadjuk a csíkokra
szeletelt aszalt paradicsomot és az olajából is öntünk hozzá egy kicsit. Kis pirítás után mehet bele a mascarpone és a tejszín is. Fűszerezzük borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Amíg alacsony lángon rotyog a szósz, egy fazékban bő sós vizet forralunk, és feltesszük főni a tésztát. Mire al dentére fő a tészta, a szósz is elkészül, amihez végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd összeforgatjuk a leszűrt spagettivel.
A chipshez a parmezánt egy sütőpapírral fedett tányérra reszeljük, és 800 W-on 3-4 percig mikrózzuk. Tálaláskor tányérba szedjük a tésztát, és a parmezánchipsszel, illetve friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

- Elkészítési idő: 30 perc