Pékség

Másnapispuhakrumplispogácsa

Másnap is puha krumplis pogácsa
Másnap is puha krumplis pogácsa

Hozzávalók
400 g
héjában sült krumpli
350 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
3 tk
110 g
kacsazsír
160 ml
tej
A tetejére
2 ek
olvasztott vaj
frissen őrölt bors

Elkészítés
  1. A másnap is puha krumplis pogácsa elkészítéséhez megmossuk a krumplikat és zsírpapírral bélelt, 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg puhára nem sülnek, ez kb. 40 perc. Ha kivettük a krumplikat, vegyük fel a hőfokot 180 fokra. 

  2. Még melegen leszedjük a krumplik héját és egy tálba téve, villával áttörjük.

  3. Egy robotgép üstjében összekeverjük a finomlisztet, sütőport és a sót. Hozzáadjuk a kacsazsírt és elkezdjük összedolgozni. Amikor vizes homok állagú a liszt, beleszedjük a már kihűlt krumplit, majd a tejet is hozzáöntjük. Sima, rugalmas állagú tésztát dagasztunk.

  4. Egy enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és a kedvenc pogiszaggatónkkal közepes korongokat szúrunk ki a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 

  5. A 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15 percig. 

  6. A sütőből kivéve megkenjük olvasztott vajjal, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

  7. Ha kedvünk tartja, a meleg pogácsa tetejére sajtot is reszelhetünk, illetve érdemes több krumplit tenni a sütőbe, hiszen egy burgonya sütése körülbelül 15-20%-os súlyveszteséget eredményezhet, elsősorban a víz elpárolgása miatt.

www.streetkitchen.hu

A SK Outdoor támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kicsit más, mint a nagyi pogácsája, de gyorsan készen van, és ha nagyobb korongokat szaggatsz ki a tésztából, még szendót is készíthetsz belőle. Ne mondd, hogy nem, amíg ki nem próbáltad.

Ha unod, hogy a pogácsa másnapra kőkemény lesz, ezt imádni fogod. Ez a krumplis verzió nemcsak isteni frissen, de másnap is puha marad, pont, ahogy kell!

Hozzávalók

12 db pogácsához
400 g
héjában sült krumpli
350 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
3 tk
110 g
kacsazsír
160 ml
tej
A tetejére
2 ek
olvasztott vaj
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A másnap is puha krumplis pogácsa elkészítéséhez megmossuk a krumplikat és zsírpapírral bélelt, 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg puhára nem sülnek, ez kb. 40 perc. Ha kivettük a krumplikat, vegyük fel a hőfokot 180 fokra. 

  2. Még melegen leszedjük a krumplik héját és egy tálba téve, villával áttörjük.

  3. Egy robotgép üstjében összekeverjük a finomlisztet, sütőport és a sót. Hozzáadjuk a kacsazsírt és elkezdjük összedolgozni. Amikor vizes homok állagú a liszt, beleszedjük a már kihűlt krumplit, majd a tejet is hozzáöntjük. Sima, rugalmas állagú tésztát dagasztunk.

  4. Egy enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és a kedvenc pogiszaggatónkkal közepes korongokat szúrunk ki a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 

  5. A 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15 percig. 

  6. A sütőből kivéve megkenjük olvasztott vajjal, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

  7. Ha kedvünk tartja, a meleg pogácsa tetejére sajtot is reszelhetünk, illetve érdemes több krumplit tenni a sütőbe, hiszen egy burgonya sütése körülbelül 15-20%-os súlyveszteséget eredményezhet, elsősorban a víz elpárolgása miatt.

Ha tetszett a Másnap is puha krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept