Receptek

Medvehagymáshúsgolyókcheddarsajtszószban

Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban

Hozzávalók
A húsgolyókhoz:
500 g
darált sertéshús
2 db
tojás
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
pirospaprika
8 ek
panko morzsa
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
medvehagyma
A cheddar sajtos mártáshoz:
30 g
liszt
500 ml
tej
200 g
cheddar sajt
0.5 db
szerecsendió
só, bors
50 g
vaj
200 ml
tejszín

Elkészítés
A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk a masszából. Egy kiolajozott tepsire rakjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a felforralt tejet és simára keverjük. Mehet bele a tejszín és a reszelt sajt. Fűszerezzük, forralunk rajt még egyet, majd beledobáljuk a megsült gombócokat, forralunk rajta egy utolsót és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Minden évben nagyon várjuk a medvehagyma szezon eljövetelét, mert ez jelzi, hogy végre tényleg eljött a tavasz. Bár az időjárás még nem az igazi, medvehagymát már találtunk a piacon (hmm, remélhetőleg nem gyöngyvirág volt), úgyhogy összeült a medvehagyma bizottság és kitaláltuk, hogy mi legyen az első étel, amit elkészítünk belőle. Erre a húsgolyóra esett a választás.

Hozzávalók

4 személyre
A húsgolyókhoz:
500 g
darált sertéshús
2 db
tojás
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
pirospaprika
8 ek
panko morzsa
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
medvehagyma
A cheddar sajtos mártáshoz:
30 g
liszt
500 ml
tej
200 g
cheddar sajt
0.5 db
szerecsendió
só, bors
50 g
vaj
200 ml
tejszín
A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk a masszából. Egy kiolajozott tepsire rakjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a felforralt tejet és simára keverjük. Mehet bele a tejszín és a reszelt sajt. Fűszerezzük, forralunk rajt még egyet, majd beledobáljuk a megsült gombócokat, forralunk rajta egy utolsót és tálaljuk.

Ha tetszett a Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept