Hirdetés

Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban

Hozzávalók

4
személyre

A húsgolyókhoz:

500 g darált sertéshús
2 db tojás
2+1 ek olaj
só, bors
2 tk pirospaprika
8 ek panko morzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma

A cheddar sajtos mártáshoz:

50 g vaj
30 g liszt
500 ml tej
200 ml tejszín
200 g cheddar sajt
fél szerecsendió
só, bors
Hirdetés

Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban

Minden évben nagyon várjuk a medvehagyma szezon eljövetelét, mert ez jelzi, hogy végre tényleg eljött a tavasz. Bár az időjárás még nem az igazi, medvehagymát már találtunk a piacon (hmm, remélhetőleg nem gyöngyvirág volt), úgyhogy összeült a medvehagyma bizottság és kitaláltuk, hogy mi legyen az első étel, amit elkészítünk belőle. Erre a húsgolyóra esett a választás.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre

A húsgolyókhoz:

500 g darált sertéshús
2 db tojás
2+1 ek olaj
só, bors
2 tk pirospaprika
8 ek panko morzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma

A cheddar sajtos mártáshoz:

50 g vaj
30 g liszt
500 ml tej
200 ml tejszín
200 g cheddar sajt
fél szerecsendió
só, bors

A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk a masszából. Egy kiolajozott tepsire rakjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Fördős Peti

A vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, hozzáöntjük a felforralt tejet és simára keverjük. Mehet bele a tejszín és a reszelt sajt. Fűszerezzük, forralunk rajt még egyet, majd beledobáljuk a megsült gombócokat, forralunk rajta egy utolsót és tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?