Medvehagymás receptek

Medvehagymáspizza

Medvehagymás pizza

Hozzávalók
A tésztához
830 g
pizzaliszt
(00)
2 g
élesztő
1 ek
olívaolaj
15 g
20 g
cukor
500 ml
langyos víz
2 ek
kukoricaliszt a formázáshoz
A feltéthez
2 csokor
medvehagyma
200 g
gorgonzola sajt
2 ek
reszelt parmezán
400 g
passata
1 tk
1 tk
morzsolt oregánó

Elkészítés

A medvehagymás pizza elkészítéséhez a pontosan kimért alapanyagokat kézmeleg vízzel összedolgozzuk, majd 10 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 3 órát kelesztjük, de igazán jó eredményt hideg, lassú kelesztéssel érhetünk el, esetleg hűtőszekrényben, melynek időtartama 24-48 óra. Kelesztés után kiadagoljuk a tésztát 4 egyenlő részre, kerekre formázzuk, és lefedett, vékonyan beolajozott tálcán 3-5 órán át hagyjuk újra kelni.                                                             

A medvehagymából néhány levelet félreteszünk, a többit finomra vágjuk, összekeverjük a reszelt gorgonzolával és a parmezánnal. A passatát összekeverjük a sóval és az oregánóval. 

Megszórjuk a munkafelületet kukoricaliszttel, ráhelyezzük a megkelt pizzatésztát, és a kívánt méretre formázzuk. Megkenjük 4 evőkanál ízesített paradicsomszósszal, és eloszlatjuk rajta a gorgonzolás feltétet. 230 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Amint kivesszük a sütőből a pizzát, rádobjuk a félretett medvehagyma-leveleket. 

Tipp: Ha lehet, alkalmazzunk pizzakövet, ha a forró kőre helyezzük a tésztát, várható, hogy 9 perc alatt elkészül. Ha a sütőt 250 fokra fűtjük, és pizzakövet is használunk, jelentősen csökken a sütési idő, és jobb minőségű pizzát kapunk.

medvehagymás pizza
Medvehagymás pizza (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítési idő: 15 perc
Kelesztés: min. 6 óra
Sütés: 12-15 perc/db

Még több pizza:

Gluténmentes pizza
Margherita pizza
Diavolo pizza

www.streetkitchen.hu

Lajos igazán tökélyre fejlesztette már a pizzasütést, így megörvendeztetett minket egy medvehagymával turbózott változattal is.

Hozzávalók

4 pizzához
A tésztához
830 g
pizzaliszt
(00)
2 g
élesztő
1 ek
olívaolaj
15 g
20 g
cukor
500 ml
langyos víz
2 ek
kukoricaliszt a formázáshoz
A feltéthez
2 csokor
medvehagyma
200 g
gorgonzola sajt
2 ek
reszelt parmezán
400 g
passata
1 tk
1 tk
morzsolt oregánó

A medvehagymás pizza elkészítéséhez a pontosan kimért alapanyagokat kézmeleg vízzel összedolgozzuk, majd 10 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 3 órát kelesztjük, de igazán jó eredményt hideg, lassú kelesztéssel érhetünk el, esetleg hűtőszekrényben, melynek időtartama 24-48 óra. Kelesztés után kiadagoljuk a tésztát 4 egyenlő részre, kerekre formázzuk, és lefedett, vékonyan beolajozott tálcán 3-5 órán át hagyjuk újra kelni.                                                             

A medvehagymából néhány levelet félreteszünk, a többit finomra vágjuk, összekeverjük a reszelt gorgonzolával és a parmezánnal. A passatát összekeverjük a sóval és az oregánóval. 

Megszórjuk a munkafelületet kukoricaliszttel, ráhelyezzük a megkelt pizzatésztát, és a kívánt méretre formázzuk. Megkenjük 4 evőkanál ízesített paradicsomszósszal, és eloszlatjuk rajta a gorgonzolás feltétet. 230 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Amint kivesszük a sütőből a pizzát, rádobjuk a félretett medvehagyma-leveleket. 

Tipp: Ha lehet, alkalmazzunk pizzakövet, ha a forró kőre helyezzük a tésztát, várható, hogy 9 perc alatt elkészül. Ha a sütőt 250 fokra fűtjük, és pizzakövet is használunk, jelentősen csökken a sütési idő, és jobb minőségű pizzát kapunk.

medvehagymás pizza
Medvehagymás pizza (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítési idő: 15 perc
Kelesztés: min. 6 óra
Sütés: 12-15 perc/db

Még több pizza:

Gluténmentes pizza
Margherita pizza
Diavolo pizza

Ha tetszett a Medvehagymás pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept