Maradékmentő receptek

Medvehagymáspogácsamaradékkrumplipüréből

Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből

Hozzávalók
80 ml
tej
20 g
élesztő
1 tk
cukor
350 g
liszt + a nyújtáshoz
1 tk
250 g
krumplipüré
80 g
vaj
1
tojás
50 g
tejföl
1 csokor
medvehagyma
A lekenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből egy nagyon gyorsan összeállítható tésztával kezdődik. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a krumplipürét, a vajat, a tojást, a tejfölt és az apróra vágott medvehagymát, majd ha felfutott az élesztő, azt is beleöntjük. Kézzel vagy dagasztógépben a legkisebb fokozaton összedolgozzuk. 

A tésztát enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük a pogácsákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és újra kiszaggatjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni, majd lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítési idő: kb. 60 perc
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből (Fotó: Street Kitchen)

Medvehagyma szezON:

Medvehagymás nudli

Medvehagymás tortellini fehérboros mártásban

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kivel ne esett volna még meg, hogy maradt a vasárnapi krumplipüréből, és nem tudta, mit kezdjen vele. Szerintem ez a legjobb, ami egy kis maradék pürével történhet. Pláne, hogy még medvehagyma is került bele.

Hozzávalók

25 - 30 pogácsához
80 ml
tej
20 g
élesztő
1 tk
cukor
350 g
liszt + a nyújtáshoz
1 tk
250 g
krumplipüré
80 g
vaj
1
tojás
50 g
tejföl
1 csokor
medvehagyma
A lekenéshez
1 db
tojás

A medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből egy nagyon gyorsan összeállítható tésztával kezdődik. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a krumplipürét, a vajat, a tojást, a tejfölt és az apróra vágott medvehagymát, majd ha felfutott az élesztő, azt is beleöntjük. Kézzel vagy dagasztógépben a legkisebb fokozaton összedolgozzuk. 

A tésztát enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük a pogácsákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és újra kiszaggatjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni, majd lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítési idő: kb. 60 perc
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből (Fotó: Street Kitchen)

Medvehagyma szezON:

Medvehagymás nudli

Medvehagymás tortellini fehérboros mártásban

Ha tetszett a Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept