A medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből egy nagyon gyorsan összeállítható tésztával kezdődik. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a krumplipürét, a vajat, a tojást, a tejfölt és az apróra vágott medvehagymát, majd ha felfutott az élesztő, azt is beleöntjük. Kézzel vagy dagasztógépben a legkisebb fokozaton összedolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük a pogácsákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és újra kiszaggatjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni, majd lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- elkészítési idő: kb. 60 perc
