A vajat 200 g csokival felolvasztjuk vízgőz felett.
A cukrot a tojásokkal egy tálban kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk a felolvasztott csoki-vaj kombót, és közben tovább keverjük lassan a robotgéppel.
Ezután beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a maradék csokit, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a meggyet, és 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt felvágnánk, várjunk minimum 20-30 percet.
Meggyesbrownie
A brownie már önmagában is boldogság egy tepsiben, de ha jön hozzá egy adag meggy is, akkor garantált a wow-effekt. A sűrű, ragacsosan csokis tészta és a meggy savanykás frissessége tökéletesen kiegészítik egymást – ez a süti egyszerre dekadens és üdítő, ráadásul nagyon könnyen elkészíthető. Akár vendégvárónak, akár egy kis „önjutalmazásra”, mindig telitalálat.
A meggyes brownie az a süti, ami a csokirajongók és a gyümölcsös vonal hívei közt is békét teremt.
Hozzávalók
Elkészítés
A vajat 200 g csokival felolvasztjuk vízgőz felett.
A cukrot a tojásokkal egy tálban kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk a felolvasztott csoki-vaj kombót, és közben tovább keverjük lassan a robotgéppel.
Ezután beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a maradék csokit, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a meggyet, és 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt felvágnánk, várjunk minimum 20-30 percet.

Tippek, trükkök, praktikák:
A vajat és az étcsokit vízgőz felett vagy mikróban (alacsony fokozaton, 30 másodperces körökben) olvaszd össze, és hagyd kicsit hűlni, mielőtt hozzáadod a tojásokat – így nem rántod össze őket.
A tojásokat a cukorral habosra keverve légiesebb, míg csak simán beleforgatva sűrűbb, szaftosabb brownie-t kapsz – válaszd az ízlésed szerint.
A meggyet fagyasztva is használhatod, de mindig csöpögtesd le jól, különben felvizezi a tésztát. Ha extra biztosra akarsz menni, egy evőkanál lisztbe vagy keményítőbe is megforgathatod őket, mielőtt a masszába kerülnek.
A keményítő és a kakaópor segít abban, hogy a tészta sűrű, puha és enyhén „ragacsos” maradjon belül, mégsem lesz nyers.
A csokidarabok mehetnek a tésztába és/vagy a tetejére – ha jó minőségű étcsokit használsz, szó szerint minden harapás ünnep lesz.
Ne süsd túl: ha a közepe még enyhén remeg, amikor kiveszed, az teljesen oké – hűlés közben még szilárdul, és így lesz belül igazán brownie állagú.
Ha bírod az extrát: tálalhatod vaníliafagyival, egy kis friss meggyel vagy akár meggylikőrrel meglocsolva.
A meggyes brownie csak a kezdet, itt van még több variáció erre a szuper sütire!
Ha tetszett a Meggyes brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!