Street Kitchen

Meggyes-mákospalacsinta

Meggyes-mákos palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
200 - 220 g
liszt
1 nagy csipet
1 ek
porcukor
2 db
tojás
500 ml
tej
200 ml
víz
3 ek
olaj
2 ek
darált mák
olaj a sütéshez
A mákos töltelékhez
0.5 csomag
vaníliás pudingpor
(20 g)
3 ek
cukor
300 ml
tej
2 ek
darált mák
A meggyes töltelékhez
150 g
fagyasztott meggy
1 csipet
fahéj
2 ek
porcukor
100 ml
víz
1 tk
keményítő
0.5 csomag
vaníliás pudingpor
(20 g)
150 ml
tej
2 ek
cukor
A tetejére
porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A mákos palacsinta elkészítését a palacsintatésztával kezdjük. A palacsinta hozzávalóit, a mák kivételével, egy tálba tesszük, és egy botmixerrel homogén masszává zúzzuk. Ekkor belekeverjük a mákot, és hagyjuk állni 15-20 percig.

A mákos töltelékhez egy lábasban elkeverjük a pudingport és a cukrot a tejjel, és beletesszük a mákot. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes töltelékhez a meggyet egy lábasba tesszük a fahéjjal, a porcukorral és a vízzel, felforraljuk, majd 3 perc főzés után leturmixoljuk. A keményítőt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, és belerakjuk a meggypürébe. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ha szeretnénk, egy szűrőn átpasszírozhatjuk, hogy ne maradjon csomós. A pudingport elkeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrű pudinggá főzzük egy lábasban, majd belekeverjük a meggypürét, és hagyjuk kihűlni.

A palacsintákat enyhén olajozott serpenyőben megsütjük, kb. 10 darab lesz belőle. A töltelékekből teszünk egy keveset a kisült tésztába, feltekerjük, és ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral.

meggyes-makos-palacsinta (1)
Meggyes-mákos palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc

www.streetkitchen.hu

A meggy és a mák szinte elválaszthatatlan páros, ha egy palacsintába kerülnek, akkor pedig még inkább. :D Itt is ér dupla adagot csinálni, garantálom, hogy hamar el fog fogyni!

Hozzávalók

10 darabhoz
A palacsintához
200 - 220 g
liszt
1 nagy csipet
1 ek
porcukor
2 db
tojás
500 ml
tej
200 ml
víz
3 ek
olaj
2 ek
darált mák
olaj a sütéshez
A mákos töltelékhez
0.5 csomag
vaníliás pudingpor
(20 g)
3 ek
cukor
300 ml
tej
2 ek
darált mák
A meggyes töltelékhez
150 g
fagyasztott meggy
1 csipet
fahéj
2 ek
porcukor
100 ml
víz
1 tk
keményítő
0.5 csomag
vaníliás pudingpor
(20 g)
150 ml
tej
2 ek
cukor
A tetejére
porcukor ízlés szerint

A mákos palacsinta elkészítését a palacsintatésztával kezdjük. A palacsinta hozzávalóit, a mák kivételével, egy tálba tesszük, és egy botmixerrel homogén masszává zúzzuk. Ekkor belekeverjük a mákot, és hagyjuk állni 15-20 percig.

A mákos töltelékhez egy lábasban elkeverjük a pudingport és a cukrot a tejjel, és beletesszük a mákot. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes töltelékhez a meggyet egy lábasba tesszük a fahéjjal, a porcukorral és a vízzel, felforraljuk, majd 3 perc főzés után leturmixoljuk. A keményítőt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, és belerakjuk a meggypürébe. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ha szeretnénk, egy szűrőn átpasszírozhatjuk, hogy ne maradjon csomós. A pudingport elkeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrű pudinggá főzzük egy lábasban, majd belekeverjük a meggypürét, és hagyjuk kihűlni.

A palacsintákat enyhén olajozott serpenyőben megsütjük, kb. 10 darab lesz belőle. A töltelékekből teszünk egy keveset a kisült tésztába, feltekerjük, és ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral.

meggyes-makos-palacsinta (1)
Meggyes-mákos palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a Meggyes-mákos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept