Fantasztikus desszertek

Meggyespiramisszelet

Meggyes piramis szelet

Hozzávalók
A töltelékhez
A tésztához
50 ml
meleg tej
20 g
élesztő
1 ek
cukor
3 db
tojássárgája
270 g
liszt
100 g
szobahőmérsékletű vaj
1 üveg
meggybefőtt
A krémhez
150 g
puha vaj
100 g
porcukor
100 g
kókuszreszelék
1 csomag
vaníliás cukor
500 g
mascarpone
A tetejére
2 ek
kókuszreszelék

Elkészítés
A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb. 35x26 cm nagyságúra.
A szélesebb részénél kettévágjuk, a rövidebb oldal mentén pedig 5 részre, így kapunk 10 téglalapot. Mindegyik darab hosszabbik szélére rakosgatunk egymás mellé meggyszemeket és szorosan feltekerjük őket.
A rudakat sütőpapíros tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. A megsült rudakat hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
4 db meggyes rudat összetapasztunk a krémmel, ezeket is megkenjük krémmel, és jön rá 3 rúd, majd 2, végül 1. A maradék krémmel befedjük az építményünket, megszórjuk kókuszreszelékkel és berakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, utána pedig szeletekre vágjuk.

www.streetkitchen.hu

Elég sokat tanakodtunk, hogy milyen nevet adjunk ennek a sütinek, de végül a havas kunyhó, hófödte házikó, piramis, gúla és egyéb fantasztikus ötletek után egy egyszerűbb névre esett a választásunk. :D Amúgy puha, kicsit élesztős tészta, meggyszemek és egy kókuszos mascarponés krém triumvirátusából áll ez a süti és szerintünk nagyon menő lett. :)

Hozzávalók

1 piramishoz
A töltelékhez
A tésztához
50 ml
meleg tej
20 g
élesztő
1 ek
cukor
3 db
tojássárgája
270 g
liszt
100 g
szobahőmérsékletű vaj
1 üveg
meggybefőtt
A krémhez
150 g
puha vaj
100 g
porcukor
100 g
kókuszreszelék
1 csomag
vaníliás cukor
500 g
mascarpone
A tetejére
2 ek
kókuszreszelék
A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb. 35x26 cm nagyságúra.
A szélesebb részénél kettévágjuk, a rövidebb oldal mentén pedig 5 részre, így kapunk 10 téglalapot. Mindegyik darab hosszabbik szélére rakosgatunk egymás mellé meggyszemeket és szorosan feltekerjük őket.
A rudakat sütőpapíros tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. A megsült rudakat hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
4 db meggyes rudat összetapasztunk a krémmel, ezeket is megkenjük krémmel, és jön rá 3 rúd, majd 2, végül 1. A maradék krémmel befedjük az építményünket, megszórjuk kókuszreszelékkel és berakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, utána pedig szeletekre vágjuk.

Ha tetszett a Meggyes piramis szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept