Elkészítéséhez először a zabkekszet apróra törjük vagy robotgépben finom morzsává őröljük. Az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd a masszát egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a tölteléket.
A porzselatint 20 ml hideg vízben elkeverjük és 3-4 percre félrerakjuk.
A túrót, a görög joghurtot, a porcukrot, a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját simára keverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe. Végül jöhet a zselatin, amit mikróban 4-5 másodperc alatt felmelegítünk, majd folyamatos keverés mellett a krémhez adjuk. A krémet a lehűlt zabkekszes alapra öntjük, majd mehet a hűtőbe 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hűtőben a torta.
A magozott vagy fagyasztott meggyet egy lábasba tesszük (ha friss meggyel dolgozunk, kevés vízzel felengedjük), és kb. 15 percig főzzük a cukorral. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a meggyes alaphoz csorgatjuk, és elkeverve sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, majd a tortaszeletekre kanalazva tálaljuk.
Meggyestúrótortasütésnélkül
Ez a meggyes túrótorta friss, könnyed és nem túl édes – épp ezért kitűnő választás nyári desszertnek is. A ropogós zabkekszes alap, a krémes túrótöltelék és a savanykás meggyes réteg tökéletes harmóniát alkot. Látványos, mégis egyszerűen elkészíthető finomság.
A meggyes túrótorta sütés nélkül igazi nyári mentőöv: hűsítő, könnyed, gyümölcsös és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá – win-win-win!
Hozzávalók
A túrós részhez
A meggyes részhez
Elkészítés
Elkészítéséhez először a zabkekszet apróra törjük vagy robotgépben finom morzsává őröljük. Az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd a masszát egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a tölteléket.
A porzselatint 20 ml hideg vízben elkeverjük és 3-4 percre félrerakjuk.
A túrót, a görög joghurtot, a porcukrot, a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját simára keverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe. Végül jöhet a zselatin, amit mikróban 4-5 másodperc alatt felmelegítünk, majd folyamatos keverés mellett a krémhez adjuk. A krémet a lehűlt zabkekszes alapra öntjük, majd mehet a hűtőbe 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hűtőben a torta.
A magozott vagy fagyasztott meggyet egy lábasba tesszük (ha friss meggyel dolgozunk, kevés vízzel felengedjük), és kb. 15 percig főzzük a cukorral. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a meggyes alaphoz csorgatjuk, és elkeverve sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, majd a tortaszeletekre kanalazva tálaljuk.

A meggyes túrótorta sütés nélkül nem az egyedüli tökéletes nyári desszertünk, mutatunk három másikat is!
Ha tetszett a Meggyes túrótorta sütés nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!