Fantasztikus desszertek

Meggyestúrótortasütésnélkül

Meggyes túrótorta sütés nélkül
Meggyes túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók
180 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
A túrós részhez
12 g
porzselatin
20 ml
víz
500 g
túró
120 g
görög joghurt
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1
· 1 citrom reszelt héja
180 ml
hideg habtejszín
A meggyes részhez
400 g
magozott meggy
(vagy fagyasztott meggy)
4 ek
cukor
2 ek
étkezési keményítő
20 ml
hideg víz

Elkészítés
  1. Elkészítéséhez először a zabkekszet apróra törjük vagy robotgépben finom morzsává őröljük. Az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd a masszát egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a tölteléket.

  2. A porzselatint 20 ml hideg vízben elkeverjük és 3-4 percre félrerakjuk.

  3. A túrót, a görög joghurtot, a porcukrot, a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját simára keverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe. Végül jöhet a zselatin, amit mikróban 4-5 másodperc alatt felmelegítünk, majd folyamatos keverés mellett a krémhez adjuk. A krémet a lehűlt zabkekszes alapra öntjük, majd mehet a hűtőbe 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hűtőben a torta.

  4. A magozott vagy fagyasztott meggyet egy lábasba tesszük (ha friss meggyel dolgozunk, kevés vízzel felengedjük), és kb. 15 percig főzzük a cukorral. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a meggyes alaphoz csorgatjuk, és elkeverve sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, majd a tortaszeletekre kanalazva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a meggyes túrótorta friss, könnyed és nem túl édes – épp ezért kitűnő választás nyári desszertnek is. A ropogós zabkekszes alap, a krémes túrótöltelék és a savanykás meggyes réteg tökéletes harmóniát alkot. Látványos, mégis egyszerűen elkészíthető finomság.

A meggyes túrótorta sütés nélkül igazi nyári mentőöv: hűsítő, könnyed, gyümölcsös és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá – win-win-win!

Hozzávalók

1 db 20-22 cm-es tortaformához
180 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
A túrós részhez
12 g
porzselatin
20 ml
víz
500 g
túró
120 g
görög joghurt
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1
· 1 citrom reszelt héja
180 ml
hideg habtejszín
A meggyes részhez
400 g
magozott meggy
(vagy fagyasztott meggy)
4 ek
cukor
2 ek
étkezési keményítő
20 ml
hideg víz

Elkészítés

  1. Elkészítéséhez először a zabkekszet apróra törjük vagy robotgépben finom morzsává őröljük. Az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd a masszát egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a tölteléket.

  2. A porzselatint 20 ml hideg vízben elkeverjük és 3-4 percre félrerakjuk.

  3. A túrót, a görög joghurtot, a porcukrot, a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját simára keverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe. Végül jöhet a zselatin, amit mikróban 4-5 másodperc alatt felmelegítünk, majd folyamatos keverés mellett a krémhez adjuk. A krémet a lehűlt zabkekszes alapra öntjük, majd mehet a hűtőbe 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hűtőben a torta.

  4. A magozott vagy fagyasztott meggyet egy lábasba tesszük (ha friss meggyel dolgozunk, kevés vízzel felengedjük), és kb. 15 percig főzzük a cukorral. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a meggyes alaphoz csorgatjuk, és elkeverve sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, majd a tortaszeletekre kanalazva tálaljuk.

Ha tetszett a Meggyes túrótorta sütés nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept