Street food

Megúszósgnocchiandcheese

Megúszós gnocchi and cheese

Hozzávalók
50 g
vaj
Az összeállításhoz
A gnocchihoz
1 csomag
bolti gnocchi
(500 g-os kiszerelés)
A sajtszószhoz
25 g
finomliszt
500 ml
tej
400 g
vörös cheddar
1 csipet
őrölt szerecsendió
150 g
vörös cheddar
A tálaláshoz
80 g
karikázott jalapeno

Elkészítés

A gnocchi and cheese első lépéseként a gnocchit bő, enyhén sós, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. 

A sajtszószhoz először vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 percig pirítjuk közepesen erős hőfokon. Hozzáöntjük a tejet, és beletesszük a reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. 

Egy tálban összekeverjük a gnocchit a sajtszósszal és egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem barnul a tetejére – ez kb. 20 perc. 

Tálalásnál ízlés szerint teszünk rá némi jalapeno paprikát, hogy még pikánsabb legyen az étel.

meguszos-gnocchi-and-cheese
Megúszós gnocchi and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több kaja, ahol a sajté a főszerep:

Négysajtos sajtkrémleves

Sajtos csiga

Sajtkrémes besütött csirkecomb

gyermelyi-infografika

www.streetkitchen.hu

Bevallom, a lustább napokon sokszor kerül elő nálunk ez az étel. Bizony van, amikor nincs kedve az embernek a tészta elkészítésével bíbelődni, mégis valami finomat szeretne enni. Ezekre az alkalmakra tökéletes választás ez a recept.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
Az összeállításhoz
A gnocchihoz
1 csomag
bolti gnocchi
(500 g-os kiszerelés)
A sajtszószhoz
25 g
finomliszt
500 ml
tej
400 g
vörös cheddar
1 csipet
őrölt szerecsendió
150 g
vörös cheddar
A tálaláshoz
80 g
karikázott jalapeno

A gnocchi and cheese első lépéseként a gnocchit bő, enyhén sós, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. 

A sajtszószhoz először vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 percig pirítjuk közepesen erős hőfokon. Hozzáöntjük a tejet, és beletesszük a reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. 

Egy tálban összekeverjük a gnocchit a sajtszósszal és egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem barnul a tetejére – ez kb. 20 perc. 

Tálalásnál ízlés szerint teszünk rá némi jalapeno paprikát, hogy még pikánsabb legyen az étel.

meguszos-gnocchi-and-cheese
Megúszós gnocchi and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több kaja, ahol a sajté a főszerep:

Négysajtos sajtkrémleves

Sajtos csiga

Sajtkrémes besütött csirkecomb

gyermelyi-infografika

Ha tetszett a Megúszós gnocchi and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept