Megúszós sütik

Mennyeikávés-dióspite

Mennyei kávés-diós pite

Hozzávalók
a tésztához
120 g
hideg vaj
30 g
cukor
200 g
liszt
50 ml
hideg víz
2 csipet
a töltelékhez
200 g
pörkölt dió + 20 g díszítésnek
2 db
tojás
100 g
porcukor
100 ml
habtejszín
75 ml
lefőzött eszpresszó
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
a díszítéshez
dió szemek
kávészemek
porcukor

Elkészítés
A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a hideg vizet, majd a liszttel tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.A diót szétterítjük egy tepsin és 180 fokon, légkeveréses programon 7-8 perc alatt megpirítjuk. Miután kihűlt, lemorzsoljuk róla a felesleges héjat. Kivesszük a díszítésre szánt szemeket, a többit pedig aprítógépben ledaráljuk. A tojást a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált diót, a tejszínt, a lefőzött kávét, a narancs reszelt héját és a sót, majd egyneműre keverjük és az elősütött pitetésztába öntjük. 180 fokon, légkeveréses programon 20-25 percig sütjük.  Akkor jó, hogyha megszilárdult a teteje. Kihűlés után porcukorral meghintjük és dió- és kávé szemekkel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A Megúszós sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A piték változataiból Dunát lehetne rekeszteni, de ha valami irtó finomra és ütősre vágytok, akkor ezt a variációt is elkészítitek. Omlós tészta, puha krém! Mennyei!

Hozzávalók

1 24 cm-es piteformához
a tésztához
120 g
hideg vaj
30 g
cukor
200 g
liszt
50 ml
hideg víz
2 csipet
a töltelékhez
200 g
pörkölt dió + 20 g díszítésnek
2 db
tojás
100 g
porcukor
100 ml
habtejszín
75 ml
lefőzött eszpresszó
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
a díszítéshez
dió szemek
kávészemek
porcukor
A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a hideg vizet, majd a liszttel tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.A diót szétterítjük egy tepsin és 180 fokon, légkeveréses programon 7-8 perc alatt megpirítjuk. Miután kihűlt, lemorzsoljuk róla a felesleges héjat. Kivesszük a díszítésre szánt szemeket, a többit pedig aprítógépben ledaráljuk. A tojást a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált diót, a tejszínt, a lefőzött kávét, a narancs reszelt héját és a sót, majd egyneműre keverjük és az elősütött pitetésztába öntjük. 180 fokon, légkeveréses programon 20-25 percig sütjük.  Akkor jó, hogyha megszilárdult a teteje. Kihűlés után porcukorral meghintjük és dió- és kávé szemekkel díszítjük.

Ha tetszett a mennyei kávés-diós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése