Street Kitchen

Mentáscukkinikrémleveszöldborsóvalésbaconchipssel

Mentás cukkinikrémleves zöldborsóval és baconchipssel

Hozzávalók
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
nagyobb cukkini
2 marék
zöldborsó
600 ml
víz (vagy zöldségalaplé)
bors
1 csokor
menta
1 ek
tejszín a tetejére
A baconos parmezánchipshez
3 szelet
bacon
100 g
reszelt parmezán
50 g
reszelt cheddar

Elkészítés

A mentás cukkinikrémleves elkészítésének első lépéseként az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után  pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet hozzá a zöldborsó és a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk és lefedve, közepes lángon, kb. 10 percig  főzzük a levest.

Közben a bacont nagyon apróra daraboljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. Ezután összekeverjük a parmezánnal, cheddarral és sütőpapíros lemezre kis halmokat rakunk belőlük. Picit megformázzuk őket és 190 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ennyi idő alatt megolvad a sajt és összetartja majd a chipseinket. Közben az elkészült levesbe rakjuk a mentát, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd botmixerrel krémesítjük. Tálkákban tálaljuk kevés tejszínnel és parmezánchips-szel a tetején.

www.streetkitchen.hu

Nyáron, nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy nem kívánjuk a nehéz ételeket, inkább pár frissítő leves vagy saláta az ami elsődlegesen az asztalra kerül. Na ez a leves tökéletesen illik ebbe a felvázolt képbe! Könnyű, egészséges, frissítő és őőőőrülten finom!

Hozzávalók

4 személyre
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
nagyobb cukkini
2 marék
zöldborsó
600 ml
víz (vagy zöldségalaplé)
bors
1 csokor
menta
1 ek
tejszín a tetejére
A baconos parmezánchipshez
3 szelet
bacon
100 g
reszelt parmezán
50 g
reszelt cheddar

A mentás cukkinikrémleves elkészítésének első lépéseként az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után  pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet hozzá a zöldborsó és a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk és lefedve, közepes lángon, kb. 10 percig  főzzük a levest.

Közben a bacont nagyon apróra daraboljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. Ezután összekeverjük a parmezánnal, cheddarral és sütőpapíros lemezre kis halmokat rakunk belőlük. Picit megformázzuk őket és 190 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ennyi idő alatt megolvad a sajt és összetartja majd a chipseinket. Közben az elkészült levesbe rakjuk a mentát, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd botmixerrel krémesítjük. Tálkákban tálaljuk kevés tejszínnel és parmezánchips-szel a tetején.

Ha tetszett a Mentás cukkinikrémleves zöldborsóval és baconchipssel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept