A vizet és a tejet egy lábasban összemelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót.
Ha forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük a búzadarát.
Közepes lángon főzzük 6–8 percig, amíg szépen besűrűsödik, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze.
Levesszük a tűzről, majd lefedve 5 percig pihentetjük.
Tálaláskor megszórjuk a kikevert kakaópor és porcukor kombójával – pont úgy, mint a menzán.
Menzástejbegríz

Ez a tejbegríz az egyik legnosztalgikusabb módja annak, hogy visszarepülj gyerekkorod menzás ízeihez. Sűrű, édes és egyszerű – tej, búzadara, egy kis cukor, és persze a klasszikus kakaószórás. A legjobb benne, hogy hidegen és melegen is pont olyan, mint régen az iskolai étkezőben.
A menzás tejbegríz a legegyszerűbb comfort food, amit pillanatok alatt összedobhatsz. Csupán pár alapanyag kell hozzá, egy kis kevergetés, és máris kész a selymes, gyerekkort idéző finomság. Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók
Elkészítés
A vizet és a tejet egy lábasban összemelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót.
Ha forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük a búzadarát.
Közepes lángon főzzük 6–8 percig, amíg szépen besűrűsödik, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze.
Levesszük a tűzről, majd lefedve 5 percig pihentetjük.
Tálaláskor megszórjuk a kikevert kakaópor és porcukor kombójával – pont úgy, mint a menzán.

Tálalhatod melegen, frissen főzve, de hűtve is remek – akár másnapra uzsonnának. Ha egy kis extrára vágysz, bolondítsd meg egy kevés reszelt csokival vagy egy kanál baracklekvárral.
Ha szeretnél még extrább tejbegrízeket készíteni, mutatunk pár receptet, amit mi is imádtunk:
Ha tetszett a menzás tejbegríz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!