A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc főzéssel besűrítjük. Ekkorra a mák és a búzadara is magába szívja a folyadékot.
Kisebb tálakba adagoljuk a mákos tejbegrízt, és meggyszemekkel, valamint kevés apróra vágott mandulával díszítjük a tetejét.
A tejbegrízt nagyjából mindenki szereti, de ha mégis unnátok a klasszikus lekváros, fahéjas vagy épp kakaós verziót, akkor itt egy kissé téliesített, mákos tejbegríz recept!
Hozzávalók
4 főre
A tejbegrízhez
800 ml
tej
50 g
búzadara
60 g
darált mák
60 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
A tetejére
2 ek
meggybefőtt
1 ek
mandula
20 g
vaj
(vagy margarin)
A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc főzéssel besűrítjük. Ekkorra a mák és a búzadara is magába szívja a folyadékot.
Kisebb tálakba adagoljuk a mákos tejbegrízt, és meggyszemekkel, valamint kevés apróra vágott mandulával díszítjük a tetejét.
Ha tetszett a Mákos tejbegríz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!