Szendvics

Mézes-mustároscsirkésmelegszendvics

Mézes-mustáros csirkés melegszendvics

Hozzávalók
100 ml
tejszín
0.5 db
óriás magvas bagett elfelezve
1 fej
fokhagyma
olívaolaj
150 g
reszelt sajt
A raguhoz
2 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 ek
méz
1 ek
dijoni mustár
szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
A salátához
2 db
paradicsom
0.5 db
kígyóuborka
1 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
só, bors
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

A fokhagymát sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alufóliába csomagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ha kész, kiszedjük, kinyomkodjuk egy tálba a gerezdeket, és villával összetörjük.

A raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a kockákra vágott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a mézet, a mustárt és a tejszínt, és jól beforraljuk. Szerecsendióval ízesítjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A sali hozzávalóit nagyon apróra vágjuk, és összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal.

A bagetteket sütőben kicsit megpirítjuk, majd kivesszük, és rákenjük a fokhagymát. Rápakoljuk a ragut és a salit, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.

Mézes-mustáros melegszendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha unjátok már a szokásos szendókat, akkor most mutatok egy újabb nagyon klassz verziót! Először is került rá sütőben sült fokhagymakrém, aztán mézes-mustáros csirke, egy kis saláta, na és persze rengeteg sajt - most komolyan, kell ennél több egy perfekt melegszendvicshez?!

Hozzávalók

2 főre
100 ml
tejszín
0.5 db
óriás magvas bagett elfelezve
1 fej
fokhagyma
olívaolaj
150 g
reszelt sajt
A raguhoz
2 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 ek
méz
1 ek
dijoni mustár
szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
A salátához
2 db
paradicsom
0.5 db
kígyóuborka
1 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
só, bors
1 ek
olívaolaj

A fokhagymát sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alufóliába csomagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ha kész, kiszedjük, kinyomkodjuk egy tálba a gerezdeket, és villával összetörjük.

A raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a kockákra vágott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a mézet, a mustárt és a tejszínt, és jól beforraljuk. Szerecsendióval ízesítjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A sali hozzávalóit nagyon apróra vágjuk, és összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal.

A bagetteket sütőben kicsit megpirítjuk, majd kivesszük, és rákenjük a fokhagymát. Rápakoljuk a ragut és a salit, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.

Mézes-mustáros melegszendvics

Ha tetszett a Mézes-mustáros csirkés melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept