Alapreceptek

Mézeskalácsízűsárgadinnyelekvár

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Hozzávalók
900 g
sárgadinnye felkockázva
5 ek
cukor
1 db
citrom leve
300 ml
víz
3 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűbors
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve

Elkészítés
Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.

www.streetkitchen.hu

Ezt az igazi nyári gyümölcsöt általában nyersen fogyasztjuk vagy most már egyre többet különböző salátákban. DE! Szezon idején nyugodtan indítsuk be a fantáziánkat, és főzzünk belőle lekvárt, dzsemet, kompótot, mert arra is tökéletes! :D Ez a verzió, ha jól csináljátok, hűtőben akár december elejéig is eláll: mézeskalács ízű, és akkor villoghattok majd a rokonoknak, hogy amúgy dinnyéből van! :D Már csak ezért is megéri kipróbálni, függetlenül attól, hogy a főzés hatására a sárgadinnye íze elvész, de a fűszerek mindenért kárpótolnak :D

Hozzávalók

2 kisebb üveghez
900 g
sárgadinnye felkockázva
5 ek
cukor
1 db
citrom leve
300 ml
víz
3 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűbors
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.

Ha tetszett a Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept