A mézeskalács panelház tésztájához a szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi őrölt fűszert és összekeverjük. Egy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és kevergetve addig melegítjük, míg a méz felforr. Hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni benne. Belereszeljük a narancs héját.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Formázás
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 2 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk az egyik darabot. 2 db 26x15 cm-es téglalapot vágunk ki. Az egyikre kis ablakokat vágunk (jelen esetben 3x6 db-ot), majd 170 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük a lapokat. A maradék tésztát is kinyújtjuk amiből 2 db 26x8 cm-es téglalapot (ezek lesznek a panel szélső oldalai) vágunk ki, az egyikre függőlegesen szintén 6 db kis ablakot vágunk. 1 db 16x9 cm-es téglalapot is kivágunk (ez lesz a panel teteje). Ezt a 3 lapot is megsütjük. Mikor kihűltek a lapok, porcukorral meghintjük őket és az ablakos részeket sütőpapíros tepsire rakjuk.

Karamellizáljuk a porcukrot (kevergetés nélkül egy serpenyőben megolvasztjuk) és 1-1 kis kávéskanálnyit rakunk az ablakok lyukaiba, ez lesz az ablaküveg. Megvárjuk amíg megszilárdul, és levesszük a sütőpapírról. A karamellt újramelegítjük, és a panel 4 lapjának széleit összetapasztjuk vele. Amint ez is megszilárdult, felállítjuk a panelházat, a tetejére való lap széleit is bekenjük az újramelegített karamellel és rárakjuk a ház tetejére. A díszítéshez a tojásfehérjét hófehérré keverjük a porcukorral, majd amikor már szép, egynemű, nyomózsákba töltve díszítjük vele a házat.