Hirdetés

Mézeskalácsos biscotti

Hozzávalók

15
db kekszhez
+
80 g vaj
100 g cukor
2 db tojás
290 g liszt
1 mk sütőpor
1 tk fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 mk szerecsendió
1 mk szegfűszeg
1 mk gyömbér
2 - 3 csipet szegfűbors

A díszítéshez

120 g fehér csoki
1 kis marék pirított dió vagy mogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézeskalácsos biscotti

A jó öreg biscotti vagy cantuccini, ami sosem fog kimenni a divatból. Nyugodtan rakhattok bele olajos magvakat is, ha hiányolnátok őket, de így, a maga fűszerességével, ropogósságával, fehércsoki-rétegével is tökéletes!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

15
db kekszhez
+
80 g vaj
100 g cukor
2 db tojás
290 g liszt
1 mk sütőpor
1 tk fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 mk szerecsendió
1 mk szegfűszeg
1 mk gyömbér
2 - 3 csipet szegfűbors

A díszítéshez

120 g fehér csoki
1 kis marék pirított dió vagy mogyoró
Bevásárlólistához adom

A vajat, a cukrot és a tojásokat egy üstbe mérjük, a többi, száraz hozzávalót pedig összekeverjük. Összegyúrjuk a tésztát, és egy kb. 22 cm-es hengerré formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk egy tepsin, és kb. 15 percig sütjük. 

Kivesszük őket a sütőből, és egy kenyérvágó késsel, óvatosan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Lefektetve visszarakjuk őket a tepsire, és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. 

Mikor kihűltek, olvasztott fehér csokiba mártjuk az egyik felüket, és megszórjuk az apróra vágott dióval.

Mézeskalácsos biscotti

Ha tetszett a mézeskalácsos biscotti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások