Hozzávalók
- 80 g vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 290 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 2 - 3 csipet szegfűbors
A díszítéshez
- 120 g fehér csoki
- 1 kis marék pirított dió vagy mogyoró
Hozzávalók
- 80 g vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 290 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 2 - 3 csipet szegfűbors
A díszítéshez
- 120 g fehér csoki
- 1 kis marék pirított dió vagy mogyoró
A vajat, a cukrot és a tojásokat egy üstbe mérjük, a többi, száraz hozzávalót pedig összekeverjük. Összegyúrjuk a tésztát, és egy kb. 22 cm-es hengerré formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk egy tepsin, és kb. 15 percig sütjük.
Kivesszük őket a sütőből, és egy kenyérvágó késsel, óvatosan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Lefektetve visszarakjuk őket a tepsire, és kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Mikor kihűltek, olvasztott fehér csokiba mártjuk az egyik felüket, és megszórjuk az apróra vágott dióval.
Ha tetszett a mézeskalácsos biscotti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!