A tésztához megmelegítjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzászórjuk a cukor felét. Egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, beleütjük a 2 tojást és a tojássárgáját, hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztős tejet, és belerakjuk a cukor másik felét. Összekeverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kb. 45 x 28 cm-esre nyújtjuk.
Mézeskalácsos csiga
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük a hosszabbik oldalánál, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz, hogy tudjanak kelni. 30 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor langyosra hűlt a süti, összekeverjük a máz hozzávalóit, és nyomózsákból rácsorgatjuk a csigák tetejére.