Fantasztikus desszertek

Mézeskalácsoskókuszmoussetorta

Mézeskalácsos kókuszmousse torta

Hozzávalók
A tésztához
60 g
méz
55 g
cukor
70 ml
tej
60 ml
olaj
90 g
liszt
2 db
tojás
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
1 késhegynyi
őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi
őrölt szerecsendió
5 g
sütőpor
A krémhez
330 g
kókusztej (konzerv verzió)
400 ml
hideg tejszín
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
7 g
zselatin
A díszítéshez
kókuszchips
cukorgyöngyök
kókuszreszelék

Elkészítés
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és beleöntjük egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk úgy a formába, hogy a forma és a tortalap széle közé egy kb. 5 cm magasságú sütőpapírból kivágott sávot rakunk. A kókusztejből pár evőkanállal kiveszünk, ebbe belekeverjük a zselatint.
A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot, majd a kókusztejet. A zselatinos kókusztejet felmelegítjük, annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék, majd belekeverjük a kókusztejes, tejszínes habba.
A krémet ráöntjük a mézeskalácsos alapra és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára. A tetejét cukorgyöngyökkel, kókuszchipsszel és kókuszreszelékkel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ez a kókuszmousse torta a hófödte, havas tájat ábrázolja. Viccet félretéve, egyébként a mézeskalácsos alap is eléggé karácsonyi, de a hófehér mousse réteggel együtt talán kicsit karácsonyiasabb, téliesebb hangulatot tudtok majd teremteni vele a vélhetőleg, hó nélküli decemberi időszakra. :) Egyébként ha a tésztában a tejet vízre, a krémben pedig 100 %-ban kókusztejre cserélitek a tejszínt is, egy laktózmentes tortát kaptok. ;)

Hozzávalók

1 24 cm-es kapcsos tortaformához
A tésztához
60 g
méz
55 g
cukor
70 ml
tej
60 ml
olaj
90 g
liszt
2 db
tojás
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
1 késhegynyi
őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi
őrölt szerecsendió
5 g
sütőpor
A krémhez
330 g
kókusztej (konzerv verzió)
400 ml
hideg tejszín
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
7 g
zselatin
A díszítéshez
kókuszchips
cukorgyöngyök
kókuszreszelék
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és beleöntjük egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk úgy a formába, hogy a forma és a tortalap széle közé egy kb. 5 cm magasságú sütőpapírból kivágott sávot rakunk. A kókusztejből pár evőkanállal kiveszünk, ebbe belekeverjük a zselatint.
A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot, majd a kókusztejet. A zselatinos kókusztejet felmelegítjük, annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék, majd belekeverjük a kókusztejes, tejszínes habba.
A krémet ráöntjük a mézeskalácsos alapra és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára. A tetejét cukorgyöngyökkel, kókuszchipsszel és kókuszreszelékkel díszítjük.

Ha tetszett a Mézeskalácsos kókuszmousse torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept