Fantasztikus desszertek

Mézeskrémes-cupcake

Mézeskrémes-cupcake

Hozzávalók
60 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
40 g
méz
60 ml
tej
200 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
1 db
citrom reszelt héja
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
120 g
baracklekvár
50 g
étcsoki
1 ek
holland kakaópor
A tésztához
130 ml
habtejszín
115 g
vaj

Elkészítés

A mézeskrémes-cupcake első lépéseként a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, és robotgéppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.

A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 12-es sütőformában, és 185 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 17-18 perc alatt készre sütjük.
Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet: ehhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel, majd mikor már szép selymes, stabil krémalapot kaptunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát.

A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük. A megsült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, az aljába belekenjük a baracklekvárt és visszarakjuk rá a tetejét. Rányomjuk a krémet, megszitáljuk kakaóporral és ráreszelünk az étcsokiból is.

mezeskremes-cupcake
Mézeskrémes-cupcake (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 17-18 perc

Ha imádod a krémes sütiket, akkor mutatunk még párat, amitől tuti, hogy eldobod az agyad!

Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie

Kardinális szelet

Dobostorta pohárkrém

www.streetkitchen.hu

A Konyhafőnök VIP második helyezettje, Kardos Eszter beugrott a bázisra, hogy elkészítsen egy isteni desszertet, ami egy igazi klasszikus újragondolása.

Hozzávalók

12 darab cupcake-hez
60 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
tojás
40 g
méz
60 ml
tej
200 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
1 db
citrom reszelt héja
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
120 g
baracklekvár
50 g
étcsoki
1 ek
holland kakaópor
A tésztához
130 ml
habtejszín
115 g
vaj

A mézeskrémes-cupcake első lépéseként a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, és robotgéppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.

A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 12-es sütőformában, és 185 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 17-18 perc alatt készre sütjük.
Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet: ehhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel, majd mikor már szép selymes, stabil krémalapot kaptunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát.

A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük. A megsült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, az aljába belekenjük a baracklekvárt és visszarakjuk rá a tetejét. Rányomjuk a krémet, megszitáljuk kakaóporral és ráreszelünk az étcsokiból is.

mezeskremes-cupcake
Mézeskrémes-cupcake (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 17-18 perc

Ha imádod a krémes sütiket, akkor mutatunk még párat, amitől tuti, hogy eldobod az agyad!

Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie

Kardinális szelet

Dobostorta pohárkrém

Ha tetszett a Mézeskrémes-cupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept