Alapreceptek

Mindenesparadicsomszósz

Mindenes paradicsomszósz
paradicsomszósz télire

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ág
friss rozmaring
4 ág
friss kakukkfű
2 ág
friss zsálya
2 tk
oregánó
1 kg
friss paradicsom
400 g
passata
100 ml
víz
pár csepp balzsamecet

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, és ha elkezd illatozni mehet rá a kis kockákra vágott friss paradicsom. Amikor ez kicsit összeesett, felöntjük a passatával és a vízzel, felforraljuk, és egy fél órát főzzük lassan. Ha kész, átpasszírozzuk egy szitán, visszaöntjük a lábasba, és még 6-7 percig rotyogtatjuk. Tiszta üvegbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és lefedve hűtőben sokáig eláll.

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

Ez a szósz annyira multifunkciós, hogy bármihez is használhatjátok: tésztaszósznak, pizzára, mártogatósnak, virslihez, szendvicsbe stb. Csináljatok több adagot belőle, és egy darabig biztos, hogy nem kell majd kész szószokhoz, sűrített paradicsomhoz nyúlnotok.

Hozzávalók

2 közepes üveghez
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ág
friss rozmaring
4 ág
friss kakukkfű
2 ág
friss zsálya
2 tk
oregánó
1 kg
friss paradicsom
400 g
passata
100 ml
víz
pár csepp balzsamecet

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, és ha elkezd illatozni mehet rá a kis kockákra vágott friss paradicsom. Amikor ez kicsit összeesett, felöntjük a passatával és a vízzel, felforraljuk, és egy fél órát főzzük lassan. Ha kész, átpasszírozzuk egy szitán, visszaöntjük a lábasba, és még 6-7 percig rotyogtatjuk. Tiszta üvegbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és lefedve hűtőben sokáig eláll.

pizzakisokos

Ha tetszett a Mindenes paradicsomszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept