Street Kitchen

Minestroneleves-Télikiadás

Minestrone leves - Téli kiadás

Hozzávalók
1 fej
kisebb vöröshagyma
3 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
100 g
konzerv fehérbab
1 db
közepes burgonya
3 db
zellerszár
1 db
póréhagyma
0.25 fej
kelkáposzta
1 csokor
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
majoránna
1 tk
szárított kakukkfű
1 db
babérlevél
300 ml
passzírozott paradicsom (passata)
2 l
víz
2 marék
kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
2 ek
parmezán

Elkészítés
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a zúzott fokhagymát is rádobjuk. Jöhet a felkarikázott póréhagyma, a kockára vágott répa, majd a zellerszár a burgonya és a fehérrépa egészben. Ezeket maximum 1 percig pirítgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Megfűszerezzük a sóval, borssal, és a zöldfűszerekkel, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és beleöntjük a passata-t. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és így főzzük kb. 20-30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. A kelkáposzta leveleit kisebb darabokra vágjuk, és az utolsó 10 percre ezt is beledobjuk. Jöhet a tészta is ezt főzzük 4 percig, majd végül hozzáöntjük a leszűrt babkonzervet, és már tálalhatjuk is! Egy kevés olívaolajjal, reszelt parmezánnal, és tört borssal pedig tovább turbózhatjátok!

www.streetkitchen.hu

Na, ebben a levesben tényleg minden van, ami jó! A passatanak és a parmezánnak köszönhetően krémes, a zöldségeknek köszönhetően pedig jó cuccos! Egy jó hosszú séta kint a hidegben, vagy egy kiadós szánkózás után ez a legjobb, ami történhet veled. Jó forrón, jó hangosan szürcsölve edd meg az egészet!

Hozzávalók

6 főre
1 fej
kisebb vöröshagyma
3 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
100 g
konzerv fehérbab
1 db
közepes burgonya
3 db
zellerszár
1 db
póréhagyma
0.25 fej
kelkáposzta
1 csokor
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
majoránna
1 tk
szárított kakukkfű
1 db
babérlevél
300 ml
passzírozott paradicsom (passata)
2 l
víz
2 marék
kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
2 ek
parmezán
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a zúzott fokhagymát is rádobjuk. Jöhet a felkarikázott póréhagyma, a kockára vágott répa, majd a zellerszár a burgonya és a fehérrépa egészben. Ezeket maximum 1 percig pirítgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Megfűszerezzük a sóval, borssal, és a zöldfűszerekkel, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és beleöntjük a passata-t. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és így főzzük kb. 20-30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. A kelkáposzta leveleit kisebb darabokra vágjuk, és az utolsó 10 percre ezt is beledobjuk. Jöhet a tészta is ezt főzzük 4 percig, majd végül hozzáöntjük a leszűrt babkonzervet, és már tálalhatjuk is! Egy kevés olívaolajjal, reszelt parmezánnal, és tört borssal pedig tovább turbózhatjátok!

Ha tetszett a Minestrone leves - Téli kiadás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept